Afbeelding
Foto: Logo CPB

CPB stelt vragen over subsidieregelingen

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - De Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) stelt het college schriftelijke vragen over twee subsidieregelingen. De gehele brief staat hieronder. 

Geacht College, 

Op 23 maart 2022 heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Vastgoed een tweetal nieuwe subsidieregelingen gepubliceerd op haar website.

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). 

De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. Een regeling met een totaal budget van € 150 miljoen en maximaal € 2,5 miljoen subsidie per aanvraag. Bedoeld voor de decentrale overheid zoals gemeenten, provincies en waterschappen die een gebouw met een publieke functie in eigendom hebben. En ons inziens heeft de gemeente Steenwijkerland wel een aantal gebouwen in eigendom die hieronder vallen. 

Kennelijk een interessante subsidieregeling omdat deze maandag 3 oktober 2022 gestart is en op vrijdag 4 november 2022 gesloten is. De regeling is eerder gesloten dan verwacht, omdat het budget overtekend is. Dit betekent dat er meer aanvragen zijn ingediend, dan er geld beschikbaar is. 

Subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) 

De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen. 

Wij hebben de volgende vragen aan het College: 

1. Bent u bekend met deze beide subsidieregelingen?
? Zo ja, hebt u ook een aanvraag hiervoor ingediend?
? Zo nee, om welke reden hebt u hiervoor geen aanvraag ingediend.

2. Hebt u met de gebruikers/exploitanten van het maatschappelijk vastgoed in Steenwijkerland en eigendom van de gemeente Steenwijkerland gesproken over één van beide genoemde subsidieregelingen? In januari 2024 of zoveel eerder als mogelijk zal er opnieuw een mogelijkheid komen om een aanvraag in te dienen voor DUMAVA.

3. Bent u van plan om in 2024 of zoveel eerder als mogelijk van deze subsidieregeling gebruik te maken?

4. Wanneer denkt u in overleg met de gebruikers/exploitanten van het maatschappelijk vastgoed in Steenwijkerland een eventuele subsidieaanvraag voor te bereiden om tijdig een aanvraag in te kunnen dienen?

In afwachting van uw beantwoording. Namens de fractie CPB Gidion Hoorn Tilko Gernaat

Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.