Danseressen bij Kraton
Danseressen bij Kraton Foto: Aangeleverd

Drukbezochte opening kinderpaleis van de Sultan: Opening Kraton van Solo bij dierenpark Taman Indonesia

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

KALLENKOTE - In het Paasweekend opent het tropische dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote weer voor het eerst dit jaar haar poorten voor de bezoekers. Er is deze winter keihard gewerkt aan een aantal nieuwe attracties. Het kraton werd op Goede Vrijdag officieel geopend: een bijzonder, blauw, kinderpaleis van de Sultan van Solo! 

NIEUW: het kraton van Solo: een kinderpaleis met wayangtheater
Op Vrijdag 29 maart werd het kraton van Solo geopend door Helder, de dochter van de eigenaresse en Colin en Nick, de zonen van vrijwilliger Toon die mee heeft geholpen aan de bouw van het wayangtheater. Ze mochten de grote gele strik van de deur trekken, waarna er zo’n 40 kinderen naar binnen drommelden om een kijkje te nemen bij het Paleis uit Solo. Het bijzondere van dit paleis op Java, Indonesië, is dat deze helemaal blauw is, en belangrijke voorwerpen uit de Javaanse tradities herbergt. Dit paleis, kraton genaamd, omvangt een batik atelier, een wayangtheater en de verkleedkleding van de Sultan.

De kinderen konden plaatsnemen in het nieuwe wayangtheater. Theatergroep Djempol uit Almere heeft voor Taman Indonesia speciale wayangpoppen gemaakt van de dieren uit de Taman. Zo heetten de twee rijstvogeltjes de kinderen welkom, en zochten ze samen met Daantje de Kakatoe naar Kantjil, het dwerghertje. Na de voorstelling konden de kinderen in het batik atelier zelf wayangpoppen maken van hun favoriete dier en zelf spelen achter het scherm. 


Opening Wayangtheater - Foto: Aangeleverd

De kinderen waren enthousiast en gingen, vaak geïnspireerd door de dieren uit het park, aan de slag. Helder (9 jaar): “Het leukst vond ik dat je met je eigen pop kon spelen. Ik had een axolotl gemaakt die verdween en daarna weer door zijn mama werd teruggevonden. Ik ga er thuis nog meer maken” 

Jungle

Naast het kraton van Solo bevindt zich de jungle waar kinderen zelf in het schaduwtheater het verhaal van het hertje Kantjil kunnen spelen. Aan de andere zijde is er een batik atelier waar workshops gehouden worden. Het hele weekend vonden er wayang workshops plaats, en op Tweede Paasdag als afsluiting een Indonesische dansvoorstelling met een echte hofdans van het Kraton (paleis) van Solo. 


Danseressen bij Kraton - Foto: Aangeleverd

Wil je ook een keer meedoen met een workshop, of spelen in het wayangtheater? Houd dan onze facebookpagina in de gaten voor de activiteiten : https://www.facebook.com/Taman.Indonesia.Park

Over dierenpark Taman Indonesia
Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Tegelijkertijd is het eigenlijk ook een beetje klein-Indonesië, waar veel te zien is van de diverse Indonesische culturen. Je vindt er allerlei bijzondere dieren zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en je kunt genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen in de toko. Voor kinderen is er onder andere een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een bijzondere vogelspeurtocht en een leuke wildernisspeeltuin.

Meer informatie: www.taman-indonesia.nl 

Opening Wayangtheater
Rijstvogels
De kinderen maken wayangpoppen
Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 10 uur geleden
Jan Brassien als laatste man bij een toernooi
VV Steenwijk organiseert vandaag het Jan Brassien Walking Football toernooi: 'Eerbetoon aan laatste man' Sport Insta-Dekop 11 uur geleden
Robin van Persie bij Arsenal in 2011
SC Heerenveen komt met Robin van Persie op de bank naar Steenwijkerwold Sport 21 uur geleden
Voorzitter Sandra Lampe en de staf van het eerste herenelftal
VV d'Olde Veste '54 onderneemt juridische stappen tegen KNVB vanwege VV Jubbega Sport 23 uur geleden
Vicevoorzitter Bert Bos (links) feliciteert Kees Brouwer. Hij ontvangt het boek “Steenwijk Vestingstad” als welkomstgeschenk
Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken blijft groeien: Kees Brouwer is 1400e lid Steenwijk gisteren
Schilderij van Roel Alkema
Galerie Steenwijk met expositie 'Het gewone belicht' Cultuur gisteren
Ruben Ruiter
In the Picture deel 25: Ruben Ruiter, de beste afvalprikker van Onna Column 23 mei, 13:22
Vorige editie Live in the Park
Beleef muziek op zijn best: Live in het Park in Steenwijk met Toontje Lager en Karin Bloemen Cultuur 23 mei, 11:51
In het zakje zitten twaalf kunstgebitten
Kringloopwinkel Steenwijk krijgt zakje vol met kunstgebitten Steenwijkerland 23 mei, 11:42