Danseressen bij Kraton
Danseressen bij Kraton Foto: Aangeleverd

Drukbezochte opening kinderpaleis van de Sultan: Opening Kraton van Solo bij dierenpark Taman Indonesia

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

KALLENKOTE - In het Paasweekend opent het tropische dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote weer voor het eerst dit jaar haar poorten voor de bezoekers. Er is deze winter keihard gewerkt aan een aantal nieuwe attracties. Het kraton werd op Goede Vrijdag officieel geopend: een bijzonder, blauw, kinderpaleis van de Sultan van Solo! 

NIEUW: het kraton van Solo: een kinderpaleis met wayangtheater
Op Vrijdag 29 maart werd het kraton van Solo geopend door Helder, de dochter van de eigenaresse en Colin en Nick, de zonen van vrijwilliger Toon die mee heeft geholpen aan de bouw van het wayangtheater. Ze mochten de grote gele strik van de deur trekken, waarna er zo’n 40 kinderen naar binnen drommelden om een kijkje te nemen bij het Paleis uit Solo. Het bijzondere van dit paleis op Java, Indonesië, is dat deze helemaal blauw is, en belangrijke voorwerpen uit de Javaanse tradities herbergt. Dit paleis, kraton genaamd, omvangt een batik atelier, een wayangtheater en de verkleedkleding van de Sultan.

De kinderen konden plaatsnemen in het nieuwe wayangtheater. Theatergroep Djempol uit Almere heeft voor Taman Indonesia speciale wayangpoppen gemaakt van de dieren uit de Taman. Zo heetten de twee rijstvogeltjes de kinderen welkom, en zochten ze samen met Daantje de Kakatoe naar Kantjil, het dwerghertje. Na de voorstelling konden de kinderen in het batik atelier zelf wayangpoppen maken van hun favoriete dier en zelf spelen achter het scherm. 


Opening Wayangtheater - Foto: Aangeleverd

De kinderen waren enthousiast en gingen, vaak geïnspireerd door de dieren uit het park, aan de slag. Helder (9 jaar): “Het leukst vond ik dat je met je eigen pop kon spelen. Ik had een axolotl gemaakt die verdween en daarna weer door zijn mama werd teruggevonden. Ik ga er thuis nog meer maken” 

Jungle

Naast het kraton van Solo bevindt zich de jungle waar kinderen zelf in het schaduwtheater het verhaal van het hertje Kantjil kunnen spelen. Aan de andere zijde is er een batik atelier waar workshops gehouden worden. Het hele weekend vonden er wayang workshops plaats, en op Tweede Paasdag als afsluiting een Indonesische dansvoorstelling met een echte hofdans van het Kraton (paleis) van Solo. 


Danseressen bij Kraton - Foto: Aangeleverd

Wil je ook een keer meedoen met een workshop, of spelen in het wayangtheater? Houd dan onze facebookpagina in de gaten voor de activiteiten : https://www.facebook.com/Taman.Indonesia.Park

Over dierenpark Taman Indonesia
Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Tegelijkertijd is het eigenlijk ook een beetje klein-Indonesië, waar veel te zien is van de diverse Indonesische culturen. Je vindt er allerlei bijzondere dieren zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en je kunt genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen in de toko. Voor kinderen is er onder andere een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een bijzondere vogelspeurtocht en een leuke wildernisspeeltuin.

Meer informatie: www.taman-indonesia.nl 

Opening Wayangtheater
Rijstvogels
De kinderen maken wayangpoppen
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 6 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 8 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 22 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport gisteren
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 1 mei, 12:12
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 1 mei, 12:02