De ijsvogel prijkt op de cover -
De ijsvogel prijkt op de cover - Foto: Tekst: Hilda Knol, foto: Philip Friskorn

Philip Friskorn bundelt zijn columns in jubileumboek

Algemeen

OLDEMARKT -Vaste columnist Philip Friskorn en de redactie vieren een feestje. Al vijftig columns van deze natuurfotograaf verschenen in De Kop. Om even stil te staan bij dit mooie jubileum brengt Friskorn een boek uit met de titel ‘Tweeënvijftig columns uit De Kop’, dat vrijdag 10 november verschijnt.

De ijsvogel, de waterjuffer, struikheide, het bont zandoogje en de tonderzwam. Het zijn maar een paar voorbeelden van flora en fauna die in het boek aan bod komen. “Ik vind het erg leuk om de columns aan te leveren, het is een uiting van waar ik mee bezig ben,” vertelt Friskorn. Daarmee bedoelt hij de lange tochten die hij in zijn ‘achtertuin’, de Weerribben-Wieden maakt om natuur vast te leggen met zijn camera. Uitstapjes naar de Wadden, Noorwegen en andere streken maakt hij ook. Eigenlijk wilde Friskorn eerst een boek maken met vijftig columns. Omdat er dan vier lege pagina’s in zouden komen, besloot hij als bonus er nog twee aan toe te voegen. Hij vindt leuk dat hij in het boekje ruimte had om extra foto’s op te nemen. Redacteur Hilda Knol schreef het voorwoord. 

Ook na het verschijnen van ‘Tweeënvijftig columns uit De Kop’ blijft hij gewoon columns aanleveren. “Ik heb nog genoeg ideeën: vlinders, vogels en paddenstoelen,” klinkt het enthousiast. Hij put uit parate kennis, raadpleegt natuurkenners of spit literatuur door. Lezingen geeft Friskorn ook regelmatig, zoals op donderdag 11 november in de Zuidwester in Steenwijk met als thema ‘Natuurlijk Noord-Nederland’. Aanvang: 20.00 uur.

‘Tweeënvijftig columns uit De Kop’ is voor lezers met korting verkrijgbaar via info@skylark.nl en bij Primera Steenwijks Boekhuys. Bekijk daarvoor de lezersaanbieding in de krant van aanstaande dinsdag.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35