Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur -
Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur - Foto: Jacob Westra

Nieuwe ontwikkeling: de spelers en trainer van VV Jubbega willen seizoen afmaken

Sport

JUBBEGA - De spelers en de staf van VV Jubbega zijn het niet eens met de beslissing van het bestuur om de competitie in de eerste klasse per direct te staken. Ze willen het seizoen afmaken en daarbij zo goed mogelijk presteren. De spelers, aanvoerder Henrico Drost en trainer Joop Gall hebben dat in een verklaring laten weten.

De KNVB is inmiddels op de hoogte van de verklaring van de Friese club. Onderzocht zal worden of het bestuursbesluit op grond van de statuten van voetbalvereniging ongedaan gemaakt kan worden. In de verklaring zeggen de spelers en staf dat ze lid zijn van een voetbalvereniging en dat er eenvoudigerweg gespeeld dient te worden. Zij gaan dus niet akkoord met het bestuursbesluit, dat voor hen heel onverwachts kwam. Daarin gaf het bestuur van VV Jubbega aan dat ze het eerste team per direct uit de competie wilde nemen. Degradatie is dan het gevolg. In het nieuwe seizoen wil het bestuur in de tweede klasse op zondag gaan voetballen en dan alleen met spelers uit Jubbega zelf. De promotie naar de eerste klasse, waarin ook Olde Veste speelt, heeft de club te danken aan inbreng van goede spelers van buiten.

Sportiviteit staat hoog in het vaandel 

In de verklaring schrijven de spelers en staf verder: ‘Sportiviteit staat hoog in het vaandel! De doelstelling is handhaven en daarmede zo hoog mogelijk eindigen, dat is en blijft het doel van de spelersgroep.’ Ook vinden zij het niet eerlijk ten opzichte van hun tegenstanders in de competitie. Meerdere van die tegenstanders hebben laten weten, dat ze zich benadeeld voelen. 

Contact met KNVB

Olde Veste spreekt van competitievervalsing en overweegt zelf juridische stappen. In een update op haar site deelt zij mee dat de club daarvoor juridisch advies heeft ingewonnen. “Olde Veste heeft ook schriftelijk zijn visie gedeeld met de KNVB en verzocht om nader contact. Ook de KNVB heeft een verduidelijking rondgestuurd en blijft vooralsnog op haar standpunt reglementair juist te handelen en aan te sturen op het uitspelen van de competitie zonder vv Jubbega. Als bestuur hebben we nauw contact met de betrokken partijen en bepalen onze positie en vervolg. We zijn nog altijd van mening dat doorgaan met de huidige besluitvorming niet de juiste weg is,” aldus het bestuur.

Een aantal clubs zijn woensdagavond bijeen geweest om te overleggen over de situatie. Resultaat is dat met een brief proberen de KNVB aan te sporen om met een andere oplossing te komen dan het huidige protocol.

Lees ook dit bericht.

Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 15 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 17 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 17 uur geleden