Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Costa-reis van Kitty, deel 8

· leestijd 1 minuut Column

Samen met ‘haar B.’ trok Kitty zes weken langs de kust van Spanje in een oude caravan. In meerdere afleveringen zal zij de Costa-reis delen met de online lezers van ‘De Kop’. Dit is deel 8.  

Camping Crevillent en Elche

Donderdag 24 februari. Het inpakken gaat steeds sneller en met de juiste voorbereidingen de dag ervoor, zijn we binnen het uur, na ontwaken, onderweg. We verplaatsen vandaag zo’n kleine 280 km naar Crevillent (regio Murcia). Dat ligt een stukje onder Allicante. De reis was alleen al giga mooi. Bergen zover het oog strekt. In de kleuren wit, rood, zelfs paars… Vandaag is de dag van de verdwenen tankstations. Gelukkig voldoende brandstof in de tank. Bij drie à vier afslagen, was er geen tankstation te vinden, ondanks de aangegeven borden van een tankstation. Weg, nada, niks… Een aantal afslagen verder eindelijk een tankstation.

Campingdorp

Camping Marjal Costa Blanca is een groot campingdorp. Fijn binnenzwembad (7 euro voor een half uur baantjes trekken!) een grote fitnesshal en Spa (alles met apart tarief!), livemuziek op het terras. En, heel bijzonder, een hondenvrij gedeelte. Nette, nieuwe, schone, verwarmde! toiletgebouwen. Maar het ligt wel vlak naast de snelweg. Geraas van auto’s, is niet mijn idee van rust, net zo min als een campingdorp. Mijn reisgenoot vindt het geen probleem. Die vergaapt zich op de camping aan de grootste en duurste campers en slide-outs ever. Opnieuw veel gepensioneerde overwinteraars.

Vrijdag 25 februari. Vanmorgen gewekt door gespetter op het dak. Morgen verkassen we (gelukkig) naar een andere camping 15 km verderop. Wel van dezelfde keten, maar niet naast de A7. Vanaf zaterdag komt daar op camping Alannia Guardamar één plekje vrij. Geluk dus. Kleinschaliger en dicht aan de kust.

Torre beklimmen

Vanmiddag naar Elche (Elx), naar de palmentuin (werelderfgoed) en de basiliek Santa Maria, die net 5 minuten dicht was. De torre beklimmen was de enige optie. Jammer dat de basiliek gesloten was. Er zat zich binnen iemand prachtig uit te leven op het kerkorgel.
Het gratis parkeerterrein vlakbij de palmentuin was bomvol, tot een zwerver ons (na 6 rondjes) wees op een vrije plek en daarvoor een beloning wilde. Altijd zorgen dat je kleingeld bij je hebt, hier.  Een parkeergarage is een stuk duurder. Het is bewolkt vandaag, dus vanavond (lekker) eieren met spek. Inmiddels 4600 km gereden.

Afbeelding
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 16 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 17 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 17 uur geleden