Gaudi
Gaudi Foto: Aangeleverd

Costa-reis van Kitty, deel 13: Cambrils

· leestijd 1 minuut Column

Samen met ‘haar B.’ trok Kitty zes weken langs de kust van Spanje in een oude caravan. In meerdere afleveringen zal zij de Costa-reis delen met de online lezers van ‘De Kop’. Dit is deel 13: Cambrils.

Maandag 7 maart: 240 km verplaatst naar Cambrils. We zijn vertrokken in de stromende regen, luifel nat, grondzeil en wij ook. Maar het is droog in Cambrils. We staan op een mooie camping, die net geopend is voor het seizoen. Ons plekje is 50 meter van zee, op een vrijwel lege camping. Heerlijk, het geluid van golven die slaan op de kust. We kunnen de zee wel horen, maar niet zien.

Reus

Dinsdag 8 maart: Vandaag naar het Gaudí museum in Reus. Leuk karakteristiek stadje. Zowel Gaudí als Dalí hebben hier het levenslicht gezien... Je zal er maar geboren worden. Gaudí, naast parken en panden, is met name beroemd door zijn levenswerk de Sagrada Familia in Barcelona. Gaudí vond zijn inspiratie in de organische vormen van de natuur. Een groot architect en bescheiden mens. Klein museum, Het was zo rustig, dat we deels een particuliere rondleiding kregen, naast de audiovisuele tour.

Ook hier in Cambrils weer genoeg wilde gatootjes (katten). De zak met kattenbrokjes vindt gretig aftrek. Ze staan nog net niet in rijen van drie opgesteld. En na het kattendiner blijven de meeste een tijdje rondhangen voor een tukje.

Woensdag 9 maart: Vandaag met stralend weer 270 kilometer naar het mooie Rosas. Het laatste stuk met ons volghutje, deze reis. Onze navigatiedame spreekt de Spaanse steden, na duizenden kilometers oefenen, prachtig uit. Wij vragen ons regelmatig af wat ze zegt, maar bij het zien van de bewegwijzering, snappen wij het ook…
De kilometer teller staat bijna op 5700.

Sagrada Familia
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 13 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 14 uur geleden
Jan Vayne en Adriaan Stoet
Wiedenconcert met Jan Vayne en Adriaan Stoet Cultuur 14 uur geleden