Carnaval
Carnaval Foto: Aangeleverd

Costa-reis van Kitty, deel 9

· leestijd 1 minuut Column

Samen met ‘haar B.’ trok Kitty zes weken langs de kust van Spanje in een oude caravan. In meerdere afleveringen zal zij de Costa-reis delen met de online lezers van ‘De Kop’. Dit is deel 9.   

Guardamar del Seguro

Zaterdag 26 februari. We staan nu op een camping in Guadamar del Seguro. We hebben hier drie nachten geboekt, inclusief zeewind, heerlijk! Grappig, de ene camping wil, behalve de staanplaats, geld zien voor internet, de volgende heeft een maximaal stroomverbruik, van bijvoorbeeld 4 KW.  Extra stroom wordt per KW in rekening gebracht.
We staan met name op campings met een gereduceerd tarief buiten het hoogseizoen, zogenaamde CC campings (ACSI).

In de toiletgebouwen is muziek te horen, dat heeft z’n voordelen, in dit soort gelegenheden... Bij de receptie is, op een groot tvscherm te lezen, wat de Spotify-lijst is. We blijven ons verbazen. Ook is er volgens mij in Spanje al jaren een tekort aan water. Maar op alle campings kun je zo lang en warm douchen, als je wilt, vaak met harde straal. Geen drukknoppen, maar mengkranen. Op menig Nederlandse camping moet je extra betalen voor een kortstondig laf straaltje.

Carnaval

Gisteren een mooie wandeling naar de vuurtoren van Guadamar en genoten van het rumoer op de camping. Er werd hier van klein tot groot carnaval gevierd. Vrijwel iedereen is verkleed en er werd tot laat gefeest. Wel een verademing, een camping met niet alleen pensionado’s en knekelos  Oké, feit, wij behoren ook tot deze eerste beroepsgroep, maar wij zeuren niet tegen anderen, hooguit tegen elkaar. Op de vorige camping (bij de snelweg) kwam de buurman (ernaast!) al snel informeren “of het ‘n beetje lukte?” En hoelang we blijven en of hij via onze plek mocht doorsteken naar het toiletgebouw. Het gezicht van mijn campingmaatje! Hilarisch… Onze huidige pensio-buren zijn al vijf maanden onderweg. Een praatje, een blaadje (camping magazine of zo) en dat is het contact. Leven en laten leven ook in het in het campingleven!

Afbeelding
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 3 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 5 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 23 uur geleden
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport gisteren