Walter Grechenig & seine Fegerländer
Walter Grechenig & seine Fegerländer Foto: Aangeleverd

Achtste editie Fest der Blasmusik is op 11 november in De Meenthe

Cultuur

STEENWIJK - Voor de achtste keer vindt op 11 november 2023 het ‘Fest der Blasmusik’ plaats in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Met de deelname van 24 blaaskapellen is dit festival het grootste blaasmuziekfestival in Nederland.

Vanaf 10.45 uur treden de kapellen op vijf podia ieder twee keer op met vooral het Egerländer, Böhmische en Mährische blaasmuziekrepertoire. Bijzonder dit jaar is dat er door alle muzikanten muziek gespeeld zal worden van de bekende Drentse componist, arrangeur en dirigent Harm Jan Evers.

Vanaf 18.00 uur treden de Grensland Oberkräiner uit Overdinkel twee uur lang met hun populaire Oberkräinermuziek op in de foyer van De Meenthe.

Om 20.15 uur wordt het programma vervolgd in de evenementenhal met een van de meest succesvolle blaaskapellen van de laatste jaren uit Oostenrijk: Walter Grechenig & seine Fegerländer. De vijftien jonge topmuzikanten van deze kapel spelen niet alleen de Böhmische blaasmuziek, maar ook bigband en moderne hits voor volle zalen in vele landen.

Kaarten

De organisatie en realisatie van dit festival wordt gedaan door Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk met ondersteuning van de KNMO Commissie Blaaskapellen. Voor informatie en kaarten gaat u naar www.demeenthe.nl. 


Fest der Blasmusik - Foto: Poster

Fest der Blasmusik
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30