Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp Foto: Jesse Vermeulen

Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze

Cultuur

STEENWIJK - De voorstelling van Valentijn Hoogenkamp vanavond in de Buze gaat niet door. Er zijn onvoldoende kaarten verkocht, laat de organisatie van Schrijversfestival Steenwijk weten. 

Valentijn Hoogenkamp is kunstenaar. Hij debuteerde in 2021 met de roman Het aanbidden van Louis Claus, die zeer lovend werd ontvangen in de pers en werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. Op donderdag 28 maart komt hij naar de Buze om een lezing te geven. Deze lezing is een onderdeel van Schrijversfestival Steenwijk. 

De Duitse vertaling Ich und Louis Claus verscheen bij Atlantik. In 2022 schreef hij over zijn coming-of-gender in het persoonlijke essay Antiboy. Antiboy kreeg 4 sterren in NRC Handelsblad en de Engelse vertaalrechten zijn inmiddels verkocht. Voor de podcast Antiboy: de Podcast interviewde Valentijn kleurrijke gasten over hun gender, geaardheid, rollenpatronen en relaties. Valentijn schreef voor De Volkskrant, De Groene Amsterdammer, De Standaard, Financieel Dagblad en Harpers Bazaar. Zijn theaterwerk werd bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs en genomineerd voor de ITs RO Theater Award. 

www.schrijversfestival.com

Hete zomers en natte winters
Impulsregeling Klimaatadaptatie benut voor Westerveld: 5 miljoen euro voor maatregelen om de leefomgeving aan te passen aan weersextremen Westerveld 2 uur geleden
Infopunt Duurzaam Doen
Spreekuur update Infopunt Duurzaam Doen: Van duurzaam huis tot groene tuin Steenwijk 4 uur geleden
Op de vrijmarkt in de Kerkstraat zijn veel verkopers te vinden
Volop festiviteiten tijdens Koningsdag in Steenwijk Steenwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 26 apr, 11:30
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 26 apr, 10:10
Afbeelding
Oudpapiercontainer aan de Scheerwolderweg in Scheerwolde twee keer in brand op één avond Met acht foto's 26 apr, 09:26