Miriam Slomp-Dekkers.
Miriam Slomp-Dekkers. Foto: aangeleverd

VVD Steenwijkerland stelt schriftelijke vragen over bereikbaarheid ambulancedienst

· leestijd 1 minuut Politiek

STEENWIJKERLAND - VVD Steenwijkerland stelt schriftelijke vragen aan het college van Steenwijkerland over de bereikbaarheid van de ambulancedienst. De gehele brief staat hieronder. 

Geacht college,

Namens de VVD fractie in Steenwijkerland wil ik uw aandacht vragen voor een ernstige kwestie die recentelijk aan het licht is gekomen en die mogelijk grote gevolgen heeft voor de veiligheid van onze inwoners. Het betreft de problemen rondom de bereikbaarheid van ambulances in Overijssel, met specifieke aandacht voor de situatie in Steenwijkerland.

Recente berichtgeving in het AD van 23 en 26 maart jl. heeft aangetoond dat het nieuwe communicatiesysteem Push-To-Talk, dat het oude systeem C2000 verving, aanzienlijke problemen met zich meebrengt. Deze problemen hebben ertoe geleid dat ambulances en traumahelikopters herhaaldelijk niet bereikbaar zijn in noodsituaties. Dit heeft mogelijk fatale gevolgen voor de hulpverlening en daarmee voor de veiligheid van onze burgers.

Graag stellen wij daarom de volgende vragen:

  • Wat zijn de concrete gevolgen van de problemen met het communicatiesysteem voor de gemeente Steenwijkerland en haar inwoners?
  • Hoe vaak is het voorgekomen dat ambulances in Steenwijkerland niet bereikbaar waren als gevolg van deze communicatieproblemen?
  • Geldt deze communicatieproblematiek ook voor de andere hulpdiensten, brandweer en/of politie?
  • Zijn er gevallen bekend waarin dit communicatieprobleem bij de ambulancedienst danwel andere hulpdiensten tot ongunstige situaties voor inwoners heeft geleid?
  • Welke stappen heeft het college binnen de veiligheidsregio genomen om deze problemen aan te pakken en op te lossen?
  • Zijn er concrete maatregelen getroffen om de bereikbaarheid van de hulpdiensten te waarborgen, met name in Steenwijkerland?
  • Hoe wordt de gemeenteraad de komende termijn geïnformeerd over de voortgang en eventuele oplossingen met betrekking tot dit probleem?

Gezien de ernst van de situatie en de mogelijke risico’s voor de veiligheid van onze inwoners, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden en ons op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Miriam Slomp-Dekkers

Fractievoorzitter VVD Steenwijkerland

Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 23 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video gisteren
Afbeelding
Oudpapiercontainer aan de Scheerwolderweg in Scheerwolde twee keer in brand op één avond Met acht foto's gisteren