Deze auto duwen leerlingen tijdens de Koningsspelen 2023
Deze auto duwen leerlingen tijdens de Koningsspelen 2023 Foto: Aangeleverd

PvdA Steenwijkerland stelt vragen aan college over verkeerssituatie bij OBS De Punter

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - De fractie van de PvdA maakt zich zorgen over de verkeerssituatie ter hoogte van de inrit naar OBS de Punter aan de Beulakerweg in Giethoorn. De partij schreef daarom een brief met vragen naar het college van B&W Steenwijkerland. Deze gehele brief staat hieronder weergegeven.

Bij deze inrit kruisen auto’s met het fietspad waar op drukke momenten veel auto’s en fietsers elkaar passeren. Dit betreft zowel haal- en brengverkeer op de fiets en de auto naar de school (kinderen en ouders) als andere verkeersdeelnemers zoals mensen met elektrische fietsen. Komend vanuit Giethoorn-Zuid is daarbij niet goed duidelijk dat men een school nadert.

 Afgelopen week hebben we vernomen dat er opnieuw twee aanrijdingen hebben plaatsgevonden waarbij fietsende kinderen en auto’s waren betrokken. Ook vorig jaar heeft er op dezelfde plek al een aanrijding plaatsgevonden. Gelukkig zijn betrokkenen bij deze ongelukken met de schrik vrijgekomen, maar wij zouden graag zien dat ernstiger ongelukken worden voorkomen. Een evtuele ontsluiting aan de achterkant van de school zou ter zijner tijd kunnen bijdragen aan een veiliger situatie maar dat zien wij op korte termijn nog niet gerealiseerd. 

We hebben aan u de volgende vragen: 

1. Bent u bekend met de gevaarlijke verkeerssituatie bij OBS De Punter in Giethoorn? 

2. Bent u in gesprek met de school en eventueel ander bevoegd gezag zoals de provincie over deze situatie en evtuele maatregelen? Zo ja, met wie bent u in gesprek? Zo nee, waarom niet? 

3. Welke maatregelen zouden op korte en langere termijn naar uw idee kunnen bijdragen aan het veiliger maken van deze situatie? 

4. Bent u bereid op korte termijn maatregelen te nemen (en/of hierop aan te dringen bij de provincie) om de situatie veiliger te maken? Zo niet, waarom niet? 

Wij kijken uit naar uw antwoorden, Met vriendelijke groet, Steven Bunt, Fractie PvdA.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.