School B
School B Foto: Aangeleverd

VVD Steenwijkerland stelt schriftelijke vragen aan het college over verkeers- en parkeerproblematiek bij School B in Steenwijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - VVD Steenwijkerland maakt zich zorgen over de verkeerssituatie en parkeermogelijkheden bij School B in Steenwijk. De partij heeft daarom een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland. De gehele brief staat hieronder weergegeven.

Geacht college, School B te Steenwijk groeit. Aankomend jaar verwacht de schoolleiding het maximaal aantal leerlingen van 360 te behalen. Dit zal waarschijnlijk tot nog meer verkeersproblemen zorgen dan nu al het geval is. Hierover zijn al eerder gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de schoolleiding. Echter is het laatste gesprek hierover al enige tijd geleden, naar verluid omdat er onder andere onderbezetting is op het gemeentehuis. En is in de situatie nog geen verbetering gekomen. 

De problemen omvatten onder andere: onveilige oversteekplaatsen wat tot gevaarlijke situaties leidt voor wandelende en fietsende kinderen, onvoldoende parkeergelegenheid, doorstroming wat tot opstopping op een belangrijke doorgaande weg leidt. De situatie heeft ook al daadwerkelijk tot ongelukken geleidt. 

Vandaar de volgende vragen: 

- Bent u op de hoogte van de problemen die School B? Ook de buurt ervaart met betrekking tot de gevaarlijke verkeerssituatie en de parkeerproblematiek. 

- Bent u samen met ons, de school en de buurt van mening dat dit een gevaarlijke en onwenselijke situatie is? 

- Bent u bereid om de gesprekken met de schoolleiding en de buurt te hervatten en gezamenlijk te werken aan een duurzame oplossing?

- De schoolleiding heeft in de gesprekken enkele oplossingsrichtingen aangedragen. Zijn deze bij u bekend en kunt u daarover inhoudelijks al iets delen? 

Wij zien uit naar uw reactie. Dat kinderen veilig naar school kunnen gaan heeft voor ons een hoge prioriteit. Wij hopen dan ook dat dit probleem spoedig kan worden opgelost. Met vriendelijke groet, Namens fractie VVD Steenwijkerland, Mans Loman.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.