Afbeelding

Vrouwenvoetbal op zaterdag 27 november

· leestijd 1 minuut Sport

Tweede klasse D

Olde Veste VR1 – The Knickerbockers VR2 2-0 (0-0) Een week nadat Olde Veste goed voetbal liet zien in Dokkum gebeurde dat zaterdag weer. De uiteindelijke 2-0 eindstand was dan ook verdiend. Voor de rust speelde OV al beter als tegenstander The Knickerbockers maar wist in doelpunten uit te drukken. Na de pauze gebeurde dat wel toen Nicole Gelmers op mooie wijze vanuit een hoekschop koppend de score opende. Olde Veste kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden om uit te lopen. Maar het was alleen Britt Kuiper die nog wist te scoren. Een prachtige lob over de te ver voor haar doel staande keepster betekende de 2-0. Door de winst haakt OV aan bij de onderkat van de hele brede middenmoot.

Derde klasse M

SC Stiens VR2 - Steenwijkerwold V1 3-0

Vierde klasse 2

FC Oldemarkt VR1 – FC Meppel/Alcides VR1 afgelast

vv Steenwijk VR1 – SVM VR2 1-0 (1-0) De vrouwen van vv Steenwijk pakte zaterdag de derde overwinning van dit seizoen. De magere 1-0 was zeer verdiend want de thuisclub was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Voor de rust wist Anna Bult een goede vrije trap van Cheyenne Kingma binnen te koppen. Daarmee leek de ban gebroken maar door goed keeperswerk van de doelvrouw van SVM bleef het bij 1-0. Door de winst heeft Steenwijk aansluiting gevonden bij een viertal ploegen dat jacht maakt op koploper Urk.

Steenwijkerwold VR2 – Flevo Boys VR1 afgelast

Vijfde klasse 06

Staphorst VR2 - Old Forward/BEW VR1 afgelast

Steenwijkerwold VR3 – Wacker VR1 afgelast

FC Oldemarkt VR2 – Urk VR2 6-2

Olde Veste VR2 – Ruinerwold VR1 0-3 (0-2) Een zure nederlaag voor Olde Veste dat de beter voetballende ploeg was. Tegenstander Ruinerwold wist voor de rust drie maal in het zestienmetergebied van OV te komen maar scoorde wel twee maal. Na de rust bleef Olde Veste de bovenliggende ploeg maar een mooie boogbal in de kruising betekende het bekende slot op de deur.