Afbeelding

Mannenvoetbal: Olde Veste verlost van de rode lantaarn; FC Oldemarkt speelt gelijk

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Olde Veste en FC Oldemarkt waren de enige voetbalploegen uit Steenwijkerland die dit weekeinde in actie kwamen. Zeven punten uit de laatste drie wedstrijden heeft Olde Veste verlost van de rode lantaarn. Na een gelijkspel bij Huizen en de mooie 4-1 overwinning op DETO werd er zaterdag met 3-0 gewonnen bij CSV.

“Het Steenwijkse d’ Olde Veste ‘54 was de rood-gelen met maar liefst 3-0 de baas en er was niemand op het zonnige en winderige Orderbos die daar ook maar iets tegen in te brengen had,“ schrijft de clubverslaggever van de club uit Apeldoorn. Doelpunten van Tom Kisjes, Jeffrey Dijkstra en Juules Kwant brachten Olde Veste naar positie 14 van de ranglijst.

Het kantelpunt was de overtreding op Hessel Eikelboom. In de aanval voorafgaand had OV-doelman Youri Smit met een wereldredding de thuisclub van de gelijkmaker afgehouden en in de tegenaanval werd Eikelboom in de zestien gevloerd waarna Jeffrey Dijkstra vanaf de stip de bevrijdende 0-2 binnenschoot. “Dingetjes zitten mee,“ was de simpele verklaring van Dick Krommenhoek achteraf op de vraag of er iets veranderd is. “De spelersgroep weet het hele seizoen wel waar het om draait.”

Na de eerste treffer van Tom Kisjes werd het op een gegeven moment wel billenknijpen volgens de naar SVI vertrekkende Krommenhoek. “Maar dat komt omdat we de bevrijdende 0-2 niet maken.  “Toen dat gebeurde was de wedstrijd klaar en vergeten we zelfs naar een hogere uitslag uit te lopen.” Drie minuten voor tijd weet Juules Kwant de eindstand op 0-3 te bepalen. Door de winst passeerde Olde Veste op de ranglijst Flevo Boys en HZVV. Zaterdag krijgen de Steenwijker de nummer vijf van de ranglijst, Swift, op bezoek. De wedstrijd aan de Parallelweg begint om 15.00 uur.

FC Oldemarkt

FC Oldemarkt moest naar Rutten en bij winst zou het goede zaken kunnen doen. Maar het bleef op een 1-1 stand steken. Na zes minuten kwam de thuisclub op voorsprong maar Jordy Kok wist die achterstand ongedaan te maken. Vervolgens was Oldemarkt de bovenliggende partij. Maar de kansen die het kreeg werden niet benut. Wouter van der Vegt en Stijn de Jong kregen daarbij de betere mogelijkheden. Na de rust was het goed spel van Oldemarkt van voor de pauze niet terug te zien. De wedstrijd verzandde in een gevecht waarbij lange halen troef waren. De enige mogelijkheid die er echt toe deed was voor Stijn de Jong. Maar de Oldemarkt speler zag zijn schot op de lat belanden. “Op basis van der eerste helft hadden we meer verdiend,“ was Gregory Wismeijer van mening “Maar waar de eerste 45 minuten voor ons waren was RKO na de thee de betere,“ aldus de Oldemarkt oefenmeester. “Maar als we ons spel van de eerste helft langer vast kunnen houden biedt dat vertrouwen voor de rest van de competitie.”

Voor de komende zondag 5 maart staat in de zondag derde klasse A alleen de wedstrijd Oranje Zwart tegen Steenwijkerwold op het programma.

Door Menno Mollema

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 3 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 4 uur geleden