Ivan Stitschinski van 't Hartje van Oosterhout
Ivan Stitschinski van 't Hartje van Oosterhout Foto: Aangeleverd

Team Land Transport strijdend ten onder

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJK - Eerste divisionist driebandenteam Land Transport van Biljartvereniging Steenwijk mocht het zaterdag, 13 april in de voorlaatste wedstrijd van de landelijke competitie, in de thuiswedstrijd opnemen tegen ’t Hartje van Oosterhout. Hoewel de einduitslag van 2-6 het niet doet vermoeden, werd er in drie van de vier gespeelde partijen een zeer spannende strijd geleverd.                                                

In zijn wedstrijd tegen Ivan Stitschinsky, ’t Hartje van Oosterhout, startte Albert Kooistra voortvarend; na 18 beurten had de Land Transporter al een voorsprong opgebouwd van 27-20. Stitschinsky liet het er echter niet bij zitten; met achtereenvolgens series van 4, 9 en 3 wist hij de wedstrijd volledig te kantelen en zo een voorsprong van 27-36 te nemen. In het slot van de partij kwam Kooistra nog dichtbij maar kon niet verhinderen, dat de winst in deze hoogstaande partij naar de Oosterhouter ging; 38-40 in 32 beurten.         

Hylke Bandstra, Land Transport, kwam tegen Ton Roovers moeilijk op gang maar, naarmate de partij vorderde, pakte het beter voor hem uit. In 46 beurten wist Bandstra te winnen, 35-32.                                                                                         

Gert-Jan van der Veen, Land Transport, nam de strijd op tegen de Belg Martin Spoormans. Van der Veen nam vanaf het begin het initiatief en bleef eigenlijk de gehele wedstrijd naar zijn hand zetten. In de slotfase mistte hij echter de nodige, echte scherpte; hierdoor moest hij de winst laten aan Spoormans, 36-40 in 38 beurten.                                                                                                  

Een niet geheel fitte Edwin Zweers, Land Transport, trad aan tegen Anjo Krijnen. Zweers, die last had van een ontsteking in de bovenarm en met pijnstilling speelde, begon vol goede moed. Echter, door een combinatie van geen goed gevoel en zeer matig spel, werd het de slechtste wedstrijd van het seizoen voor de Land Transporter. Na maar liefst 58 beurten, een ellenlange partij, moest hij zijn verlies incasseren, 23-35.      
                                                                          

Einduitslag

Landtransport: 2 matchpunten, moyenne, 0,758.                                        
’t Hartje van Oosterhout: 6 matchpunten, moyenne, 0,844.                                        
Beste persoonlijk gemiddelde: Albert Kooistra, Land Transport, 1,187.
Hoogste serie: Ivan Stitschinski, ’t Hartje van Oosterhout: 9.                                

Stand op de ranglijst

Land Transport, 5e  en ’t Hartje van Oosterhout, 6e.        

Laatste competitiewedstrijd: Land Transport tegen Man op Maat – ’t Caves, met Raymond Ceulemans, vindt plaats op zaterdag, 20 april. Aanvang wedstrijden: 16.00 uur. Aanvang wedstrijd met Raymond Ceulemans: 18.00 uur. Plaats: Clublokaal François Mingaud aan de Parade 6, Steenwijk.

Door Henk van Veen

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00