Wedstrijdmoment VV Steenwijk-Nagele
Wedstrijdmoment VV Steenwijk-Nagele Foto: Aangeleverd

Weer drie punten voor VV Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Op dinsdagavond 16 april heeft vv Steenwijk de inhaalwedstrijd  tegen Nagele gespeeld. Deze wedstrijd is eerder dit jaar, op zaterdag 27 januari, afgelast in verband met de slechte staat van het veld van de Roodwitters.

Klokslag kwart voor zeven blaast arbiter van dienst, Jaap Kingma, voor het begin van de wedstrijd. In de 3e minuut is het Nagele dat een hoekschop mag nemen. De afgeslagen  bal wordt door Wessel Busscher op het middenveld opgepikt en met een solo van 40 meter passeert hij vier spelers, inclusief de keeper, en scoort de 1-0 voor de thuisclub. Drie minuten later is het opnieuw Busscher die op aangeven van Maarten de Graaf alleen voor keeper Redmer Miedema van Nagele komt. Door het hobbelige veld komt de speler van Steenwijk niet goed uit en gaat deze kans verloren. Na ruim een kwartier spelen komt Nagele tot een eerste doelpoging. De door aanvoerder Pim Withaar ingeschoten bal wordt gekraakt, wat niet meer dan een corner oplevert. In de 30e minuut krijgt de thuisclub een hoekschop. Via Winchell Keus belandt de bal op de lat. Vlak voor rust nog een goede aanval van de Roodwitters. De degelijk spelende Bas Oosterhuis speelt de bal, over rechts, prima door op Sem Ymker. Zijn lage, scherpe voorzet wordt door twee Roodwitters net gemist, ruststand 1-0.

Zwaar bevochten overwinning

Steenwijk begint de tweede helft matig maar krijgt wel de eerste mogelijkheid. Winchell Keus geeft de bal prima door op Wessel Busscher die ten onrechte wordt afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later komt Steenwijk goed weg. Thomas Koene van Nagele passeert doelman Lennard Jonkers van Steenwijk. Maar het is Brian van Meerwijk die de bal van de doellijn haalt. Twee minuten later is het dezelfde Thomas Koene die vrij voor Lennard Jonkers komt. Maar ditmaal is de goalie van Steenwijk de situatie meester en redt op bekwame wijze. In het vervolg van de tweede helft loopt Steenwijk continu achter de feiten aan. Persoonlijke duels worden verloren,  de tweede bal wordt niet gewonnen en van enig samenspel is weinig sprake. Het is dat Nagele niet bij machte is om uitgespeelde kansen te creëren. Ook de ingevallen spits Jos Withaar verzuimt om ver in blessuretijd de trekker over te halen. En zo pakt Steenwijk een zwaar bevochten overwinning en kunnen de Roodwitters drie punten bijschrijven.

Zaterdag 20 april speelt Steenwijk opnieuw thuis. Dan komt het Friese Oudehaske naar sportpark de Nieuwe Gagels. Aanvang 14.30 uur.

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00