De selectie van vv Steenwijk 1 en 2
De selectie van vv Steenwijk 1 en 2 Foto: Aangeleverd

VV Steenwijk opnieuw naar winst

· leestijd 1 minuut Sport

TOLLEBEEK - In de vierde klasse A reist Steenwijk op zaterdag 23 maart af naar de Noordoostpolder om aan te treden in en tegen Tollebeek. Onder ‘Maartse’ omstandigheden met regen, wind, hagel, maar ook zonneschijn, wordt een 2-5 overwinning geboekt.

Direct vanaf de aftrap neemt Steenwijk de regie in handen en al in de tweede minuut kan Wessel Busscher de Roodwitters op voorsprong brengen. Zijn inzet wordt gekeerd door de keeper van Tollebeek en ook in de rebound weet Stefan Rietdijk het net niet te vinden. Vijf minuten later is het wel raak. Een verkeerde terugspeelbal van de thuisclub belandt voor de voeten van Wessel Busscher die nu wel doeltreffend afrondt, 0-1. Niet veel later wordt een lange bal van Jaron Weide doorgekopt door Stefan Rietdijk, waarna Winchell Keus met een fraaie boogbal de keeper verschalkt en de 0-2 aantekent. De thuisclub kan daar maar weinig tegenover stellen. Enkele kleine kansen geven geen problemen op voor de gasten. Met name Jaron Weide en Roman Bruinewoud verdedigen scherp in de duels. Tien minuten voor rust mag Wessel Busscher aanleggen voor een vrije trap. Op 25 meter schiet Wessel in de korte hoek raak, 0-3. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft komt Tollebeek terug in de wedstrijd. Een strafschop wordt onberispelijk binnen geschoten door spits Marijn Brandsma. Ruststand 1-3.

Hattrick voor Wessel Busscher

Direct na rust zet Roman Bruinewoud, met een diepe bal, Wessel Busscher vrij voor het doel van de thuisclub en opnieuw drukt Wessel doeltreffend af, 1-4 en dus een hattrick voor de linker spits van Steenwijk. Na een uur spelen wordt een overtreding op Winchell Keus niet gezien door de zwak leidende scheidsrechter Stuijfbergen. Commentaar van Winchell levert hem een gele kaart op. In de actie daarna jaagt de getergde Keus de tegenstander af, waarna de bal via Stefan Rietdijk voor de voeten van Winchell belandt en hij de 1-5 tegen de touwen schiet. Niet veel later mist de arbiter opnieuw een overtreding op een Roodwitter. In de omschakeling weet Justin Visser te scoren voor de polderbewoners 2-5. In de resterende tijd komt Steenwijk niet echt meer in de problemen. En als Bas Hooijer van Tollebeek binnen vijf minuten twee keer geel en dus rood pakt is het verzet van de thuisclub definitief gebroken en kan Steenwijk drie punten bijschrijven.

Komend paasweekend is Steenwijk vrij van competitie verplichtingen. Een week later, zaterdag 6 april, spelen de Roodwitters thuis tegen SV Ens. Aanvang 14.30 uur.

Wethouder Bram Harmsma overhandigt cheque aan Jan en Jeroen Schreur van de gelijknamige punterwerf voor de bouw van het Experience Centre
Nieuw Experience Center Giethoorn krijgt bijdrage uit Leefbaar Giethoorn Deal Steenwijkerland gisteren
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 25 apr, 20:33
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 25 apr, 19:21