Afbeelding
Foto: VV Steenwijk

Opnieuw winst voor VV Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 6 april heeft vv Steenwijk thuis tegen sv Ens gespeeld. Na een leuke onderhoudende eerste helft en een voetballend matige tweede helft, boekt het team een verdiende 3-1 zege.

Maar het had ook anders kunnen aflopen. Direct in de beginfase komt spits Roy de Olde van Ens vrij voor Lennard Jonkers. Maar de keeper van Steenwijk is de één tegen éénsituatie de baas en redt bekwaam. Vijf minuten later is het aan de andere kant wel raak. Linker spits Wessel Busscher draait goed weg en rondt prima af:1-0. Steenwijk is de bovenliggende partij en al snel staat de 2-0 op het scorebord. Winchell Keus geeft vanaf de linkerflank een goede voorzet op Sem Ymker, die in de korte hoek strak afrondt. Na een half uur komt Ens terug in de wedstrijd. Tony Sleurink prikt de bal binnen voor de polderbewoners: 2-1. In de 35e minuut wordt Wessel Busscher binnen de zestien neergehaald. De toegekende strafschop wordt genomen door Tom Deelman, maar hij vindt doelman Frank Jansen op zijn pad. Hij keert de bal en behoedt zo zijn team voor een grotere achterstand.

Twee keer rood voor VV Steenwijk

Direct na rust neemt Steenwijk alsnog verder afstand. Winchell Keus treft de paal, maar uitblinker Bas Oosterhuis staat op de goede plaats om de rebound binnen te schieten: 3-1. Na een uur spelen, maken de lang geblesseerde spelers Nick Jansen en Maarten de Graaf weer minuten bij Steenwijk. Ook Daimen Muller maakt, na vijf maanden werkzaam in het buitenland te zijn geweest, zijn rentree. Helaas is zijn optreden van korte duur. In de 80e minuut krijgt hij de rode kaart te zien. Natrappen is de uitleg van scheidsrechter Drost. Een beslissing die bekritiseerd wordt door trainer Harm Spijker van Steenwijk. En na twee keer geel mag ook de trainer vertrekken. In de resterende tijd gebeurt er weinig meer voor beide doelen en kan Steenwijk drie punten bijschrijven.

Volgende week zaterdag heeft Steenwijk een vrij weekend. Op dinsdagavond 16 april spelen de Roodwitters een inhaalwedstrijd tegen Nagele. De thuiswedstrijd begint om 18.45 uur.

Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 17 uur geleden
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 18 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Westerveld neemt afscheid van burgemeester Rikus Jager Westerveld 14 mei, 15:28
Hendrik Veenstra
Hendrik Veenstra kampioen van maandagavondgroep Biljartvereniging Steenwijk Sport 14 mei, 13:30
Afbeelding
Steenwijkerland biedt maatwerk voor inzameling oud papier Steenwijkerland 14 mei, 12:43