Afbeelding
Fotopersbureau Steenwyck

Vandalen bekladden panden in centrum Steenwijk

Steenwijk

STEENWIJK - Een aantal panden in het centrum van Steenwijk is in de nacht van zaterdag op zondag beklad met teksten als ‘Stop de lockdown opbatsen’ en ‘No more lockdown’. 

Even na middernacht plaatste een dader de teksten geplaatst, waarna hij werd betrapt. De ingeschakelde politie begon rond half één direct met een zoekactie in de omgeving.
Het is niet bekend of de vandaal hierbij is aangetroffen. Onder andere de panden van De Heren van de Rechter, Delirium, Coop, de zijkant van de Scapino en de zijkant van de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat waren het doelwit van de bekladding.

Naast de vernielingen in de binnenstad van Steenwijk zijn ook meerdere bedrijfsauto’s van de Gemeente Steenwijkerland beklad en valt er ook op de muur van het politiebureau ‘No more lockdowns’ te lezen.

Reactie politie
“Wij kregen om 00.10 uur de melding dat er iemand een pand aan het bekladden was in het centrum van Steenwijk. Toen we ter plaatse waren, troffen we inderdaad op meerdere panden bekladdingen aan. De verdachte werd helaas niet meer aangetroffen. We hebben dus nog geen verdachte kunnen aanhouden. Uiteraard willen we dat wel graag, dus mochten mensen informatie hebben of weten wie hiervoor verantwoordelijk is, dan horen we dat graag. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom en we vragen mensen die eventueel nog andere bekladdingen zien vanochtend, dit ook bij ons te melden. Dat kan via 0900-8844.”

Afbeelding
Afbeelding
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 12 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.