Een archieffoto van Sail.
Een archieffoto van Sail. Foto: Tennekes.

Sail Kampen met extra aandacht voor jong én oud

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

(door Leo Polhuijs)

KAMPEN - Nog een paar weken en Sail Kampen 2024 barst los. Het programma is breed opgezet. Bezoekers van alle leeftijden krijgen de gelegenheid om het nautische festijn te bezoeken. Toch zijn er programma-onderdelen waarbij het accent net iets meer ligt op jongeren of op oudere volwassenen.

Hendrik – Jan Houtsma is binnen het Sailbestuur verantwoordelijk voor de programmering voor beide bezoekerscategorieën. “Zowel voor de jeugd als voor de iets ouderen is er veel te beleven.” Oudere volwassenen kunnen op zaterdag, zondag en maandag tussen 15:00 uur en 17:00 uur meevaren met De Veerman van Kampen. Houtsma: “Voor hen staat er een leuke boottocht op het programma met veel gezelligheid en muziek met artiest Eric Westerink. De opstapplaats is aan de rolstoeltoegankelijke Loswal, waar bezoekers die wat slechter ter been zijn makkelijk kunnen komen, eventueel met hulp van familie of mantelzorgers.”

Op maandag 1 april is er in de Bovenkerk tussen 14:00 uur en 17:00 uur een doorlopend programma met muziek, workshops, gedichten en schilderen. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een bouwwedstrijd van legosteentjes, waarbij een schip kan worden gebouwd. Verder is er een audio- en een virtual realitytour over historische schepen. Kunstenaar Damian Kapojos maakt een kunstwerk van gips waarin consumptiemuntjes zijn verwerkt, die zijn overgebleven na de vorige Saileditie. Houtsma: “Er zijn nog driehonderdduizend muntjes, in totaal wel twee kubieke meter. Tijdens speciale workshops kan het publiek zelf een kunstwerk met muntjes maken en dit meenemen naar huis.” Om 16:30 uur volgt de prijsuitreiking voor de mooiste boot van legosteentjes, voor jeugd en oudere volwassenen. Tijdens deze middag op 1 april tussen 13:00 uur en 17:00 uur treden in de kerk muzikale gezelschappen op met medewerking van volwassen muzikanten van Quintus.

Jeugd

Op zaterdag 30 maart is tussen 13:00 uur en 17:00 uur de familiemiddag in de Bovenkerk met speciale aandacht voor gezinnen en de jeugd. Het gaat om een doorlopend programma met muziek, theater, dans, creatieve workshops, textielbewerking en poëzie. Jongere bezoekers kunnen meedoen aan de bouwwedstrijd met legosteentjes en de workshop shakers maken met consumptiemuntjes. Een silent disco completeert het jeugdprogramma. Jeugdige muzikanten van Quintus maken tussen 12:00 uur en 18:00 uur muziek op een podium langs de IJsselkade bij de Koornmarktpoort. Op maandag 1 april geven veertig jongere drummers op dit podium de spectaculaire voorstelling Sail Beats.

Het Sailbestuur werkt een idee uit voor een rondvaart voor jongeren op zaterdagavond 30 maart met cola, fanta en chips; Kampen By Night. Dit vindt plaats tussen 20:00 uur en 23:00 uur met medewerking van een dj en muzikanten. Sail Kampen 2024 wordt gehouden op vrijdagavond 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart en maandag 1 april. Met een toegangskaart van euro 7,50 kun zijn alle programma-onderdelen te bezoeken. Informatie: www.sailkampen.nl.

Rob Scheepers
Explosieve start kaartverkoop Theaterseizoen 24/25 Cultuur 5 uur geleden
Deelnemers musical 'Fabriekskinderen' -
Musicalgroep brengt 'Fabriekskinderen' in De Meenthe Cultuur 7 uur geleden
Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 9 uur geleden
Vorige editie Live in the Park
Beleef muziek op zijn best: Live in het Park in Steenwijk met Toontje Lager en Karin Bloemen Cultuur 23 mei, 11:51
In het zakje zitten twaalf kunstgebitten
Kringloopwinkel Steenwijk krijgt zakje vol met kunstgebitten Steenwijkerland 23 mei, 11:42
Afbeelding
Oscarwinnaar 'Poor Things' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 23 mei, 11:27