Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Voedselbank blikt terug op december

Steenwijk

STEENWIJK - December is ieder jaar een drukke maand voor Voedselbank Steenwijk. In dit bericht blikt de organisatie terug op deze maand. 

Het begint al in november met de organisatie van de Sinterklaasactie. Gemeenteleden van kerken in Vollenhove en leden van een serviceclub uit Steenwijk kopen cadeaus. Daarna beginnen de voorbereidingen voor Kerst. De eerste kerstpakketten van particulieren en bedrijven worden aangeboden. Leerlingen van scholen hebben ook dit jaar weer hun best gedaan om producten te verzamelen en al dan niet mooi verpakt als kerstpakket aan te bieden. Hartverwarmend zijn al deze acties van betrokken mensen. Kerstbroden, rollades en ander lekkers hoort bij het pakket voor Kerst. Het wordt geschonken of gekocht van gedoneerd geld. Dit jaar heeft de Voedselbank extra producten gekregen van bedrijven die gestopt zijn. 

Supermarktactie verzet naar het voorjaar
In de week na Kerst worden oliebollen gebakken en uitgedeeld. De vrijwilligers van de voedselbank staan het hele jaar klaar, zodat iedere week voedsel kan worden uitgedeeld aan meer dan honderd huishoudens in Steenwijkerland. Helaas is de supermarktactie, die gepland stond voor 11 december, niet doorgegaan. Die hoopt zij alsnog in het voorjaar te doen met hulp van een serviceclub en scholieren.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 10 uur geleden