zeehond
zeehond Foto: Lukas de Vries

Roadtrippen op een Mexicaans schiereiland

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Deel elf van deze reisblog gaat over roadtrippen op Baja California.

Op naar een heel nieuw stukje Mexico! Op naar Baja California. Na drie weken Merida, mede doordat we daar corona opliepen en in quarantaine moesten, zijn we helemaal klaar voor nieuwe avonturen! De komende twee weken gaan we roadtrippen door dit prachtige schiereiland. De omgeving is totaal anders dan we tot nu toe gezien hebben, met woestijnachtige vlaktes, cactussen zover het oog reikt en prachtige bergen. De temperatuur is ook even wennen, met overdag ongeveer 23 graden. Dat is natuurlijk heerlijk als de zon schijnt (en dat doet ‘ie) maar ‘s avonds koelt het er flink af! Onze vlucht vanaf Merida landt in het zuidelijkste puntje van Baja California, in San José del Cabo. Hier halen we onze huurauto op. Heerlijk om de vrijheid van een eigen auto weer te ervaren. De Airbnb die we geboekt hebben, ziet er keurig uit en het bed slaapt heerlijk na een lange dag reizen.

Zeehonden
De volgende dag zijn we uitgerust en klaar om de omgeving te verkennen. Naast het slaperige stadje San José del Cabo, ligt Cabo San Lucas. Beide stadjes worden door de Mexicanen ook wel liefkozend Los Cabos genoemd. Cabo San Lucas is een heel stuk drukker en hier vind je de grote jachtschepen, dure restaurants en enorme resorts. Leuk om even doorheen te struinen voor een middagje. In de haven spotten we trouwens verschillende zeehonden, die rustig voor onze lens poseren. Wat een geslaagde eerste dag! Die avond weten we beiden zeker: wij gaan ons hier prima vermaken de aankomende twee weken!

Baja California
Overzicht Koninklijke onderscheiding Overijssel 2024
264 Koninklijke onderscheidingen voor Overijssel Algemeen 2 uur geleden
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 4 uur geleden
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 20 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 21 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 22 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 23 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur gisteren

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.