Zeeleeuw
Zeeleeuw Foto: Lukas de Vries

Reisblog deel 14: Zeeleeuwen bij La Paz

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Deel veertien van deze reisblog gaat over zeeleeuwen bij La Paz in Mexico.

Op naar weer een nieuwe plek! Op naar La Paz. Bij zoektochten op het internet naar highlights in Baja California, springt La Paz eruit als de parel van het zuiden. Er is van alles te doen, snorkelen, duiken, eilandhoppen, boottochten, noem het maar op. Eén van de dingen die we zeker wilden doen in La Paz, is de boottour naar het beschermde eiland Espiritu Santo. Dit is een prachtig eiland vol hagelwitte stranden, bergen en cactussen. Hier leven heel veel verschillende soorten vogels maar ook... een enorme populatie met zeeleeuwen! En wij gaan tijdens deze tour snorkelen met deze ‘zee-puppies’. ‘s Ochtends varen we eerst langs een paar prachtige stranden. Een lust voor het oog, zo mooi! 

Zeeleeuwen
En dan komen we aan bij de rotsformatie vol met zeeleeuwen. Het zijn er gigantisch veel en ze laten maar al te graag van zich horen. Iedereen doet z’n wetsuit aan, snorkels en duikbrillen op en hop, het water in. Even beneemt het me de adem, wat is het water koud! Maar als ik alle zeeleeuwen onder mij door zie schieten, ben ik de kou snel vergeten. Wat gaaf zeg! Ze zijn ontzettend speels en nieuwsgierig. Na het snorkelen stoppen we bij een prachtig strand voor de lunch. Dit is super goed verzorgd met verschillende belegde broodjes en ceviche, een rauwe visschotel met groentes.

Prachtig
Na het eten slenteren we nog lekker wat rond over het strand en door het ondiepe water, het is hier echt prachtig! Moe maar ontzettend voldaan komen we ‘s avonds voor het eerst aan bij onze Airbnb. Wat zullen we heerlijk slapen.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 7 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 10 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.