Alberto Schipper en Maarten van Wolde
Alberto Schipper en Maarten van Wolde Foto: Gerrie van der Hogen

Vv Willemsoord overweegt 7 x 7-competitie

· leestijd 1 minuut Sport

WILLEMSOORD - Als het aan de voetbalvereniging Willemsoord ligt komt er met ingang van het nieuwe seizoen een officiële 7 tegen 7-competitie. Dit is een wedstrijdenreeks voor en na de winterstop waarbij de vrijdagavond de speeldag is. Dat alles om de leegloop van spelers bij de kleinere clubs een halt toe te roepen. Alberto Schipper en Maarten van Wolde hebben het voortouw genomen om in deze regio een KNVB-pilot op te zetten. 

“Als je een lager elftal hebt met veertien spelers en er stoppen er vier, om wat voor reden dan ook, zijn er tien voetballers de dupe. Bij een grotere voetbalvereniging kan er dan misschien nog wat geschoven worden. Maar bij een club als Willemsoord heb je een geweldig probleem,“ geeft Maarten van Wolde aan “En niet alleen bij Willemsoord hoor er zijn heel veel clubs met dit probleem.” Het grote verloop van spelers heeft volgens het tweetal alles te maken met de gevolgen van de Coronaproblematiek. Veel spelers hebben hinder van de gevolgen of hebben iets anders ontdekt. Voor de corona was bijna iedereen er aan gewend, dat het zaterdag of zondag voetballen was. Tijdens de periode dat dat niet kon, hebben veel spelers anders hobby’s ontdekt en is het niet meer logisch dat er iedere week de zaterdagmiddag opgeofferd wordt voor het voetbal. Vooral bij de lagere teams is dat heel goed merkbaar,“ geeft Alberto Schipper aan. “We kunnen amper een derde elftal op de been brengen. Daar hebben we al een minimaal aantal spelers, maar er moeten ook nog spelers met het eerste en tweede mee doen.” 

Voor alle leeftijden

Het zou het tweetal niet verbazen als veel kleinere clubs voor het komende seizoen één of twee volwaardige teams zouden moeten inleveren. Zoals het wel vaker gaat, werd er aan de bestuurstafel een aantal ideeën bedacht, waarvan de 7 tegen 7 volgens het tweetal de beste oplossing was. “De KNVB biedt de verengingen een compleet regulaire competitie op de vrijdagavond met uit- en thuiswedstrijden. Dus geen afgeschermde competitie zoals bij het 35+ of 45+, nee, gewoon voor alle leeftijden vanaf achttien jaar,“ aldus Maarten van Wolde. 

Informatieavond

Het tweetal legde het initiatief aan veel mensen uit de regionale voetbalwereld voor en kreeg veel positieve reacties. “Daarnaast hebben we ook contact gehad met de KNVB en die zijn ook heel enthousiast. De bond zou graag zien dat we volgend seizoen al met een soort pilot startten,“ geeft Maarten van Wolde aan. Het voordeel aan het hele plan is dat de clubs geen elftal zien verdwijnen en dat de spelers die dat willen op zaterdag of zondag bij een ander elftal van de club inzetbaar zijn. Gesteund door de vele goede reacties willen Alberto Schipper en Maarten van Wolde binnenkort een informatieavond organiseren om hun plannen nog meer gestalte te geven. “Misschien dat daar meer goede ideeën op tafel komen waardoor het geheel een prachtig project wordt.”

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 12 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 13 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 15 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.