Afbeelding
Schilderij van Ellen Cohen

Expositie ‘Waterwerk’ in de Kleine Kerk Steenwijk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Vanaf 28 april tot en met 21 mei 2022 is in de Kleine Kerk van Steenwijk de expositie ‘Waterwerk’ te zien. Deze expositie is samengesteld door de kunstenaars Ellen Cohen, Jan-Erik Wedholm en Johan Meeske.

Ellen Cohen

Ellen Cohen is opgeleid aan de Kunstacademie in Maastricht en woont en werkt in Friesland. Haar werk is driedimensionaal van opzet. Ze houdt van reliëfstructuren die ze voornamelijk opbouwt uit zand en modeleerpasta of met allerlei soorten papier, hout en ijzer. Bij het schilderen laat ze zich vooral leiden door abstracte organische vormen.

Jan-Erik Wedholm 

Jan-Erik Wedholom is geboren in Zweden. Hij laat zich inspireren door grote schilders als Breugel, Ruisdael en Seghers. Zolang hij zich herinnert heeft hij bossen getekend met als terugkerend thema: hoe breng ik het avontuur dat beeldend onderzoek heet tot een goed einde in het spanningsveld tussen beeld en onderwerp. Op zijn website schrijft hij: met afbeelden heeft het niet zoveel te maken wel met motoriek, huid van het werk en vooral sfeer.

Johan Meeske

Johan Meeske behoort tot de categorie van spontane schilders. Zijn aquarellen zijn opvallend groot en hebben het directe en snelle van de gedreven, verwonderde genieter. Genieter van de onvervalste kracht van de natuur. Hij ziet zichzelf als vertaler van de eerste emotie die opkomt bij het zien van de waterstroom door het dal, of de eindeloosheid van de kustlijn.

De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdagmiddag 23 april om 15.00 uur door Hans Pereboom, lid van het Dagelijks Bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta. Tijdens de bijeenkomst zullen de kunstenaars vertellen over hun werk en er zal een hapje en een drankje geserveerd worden. Om 16.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Na 28 april is de kerk open op donderdag en vrijdag van 13.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 10.30 – 16.00 uur. 

De toegang is vrij, zowel op 23 april als tijdens de openingsdagen.

Afbeelding
Afbeelding
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 12 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 13 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.