Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Rode Kruis verzorgt Pleisterrace voor jonge mantelzorgers

Steenwijk Insta-Dekop

Zaterdag 20 januari hebben jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland een supertoffe middag gehad. Op het programma de Pleisterrace, verzorgt door Dela en Gera van het Rode Kruis Kop van Overijssel. Deze middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd werd georganiseerd vanuit het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Het thema was: ‘Hoe help je elkaar en wat doet het Rode Kruis?’

Dit keer een gezellige en leerzame middag in het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Dela en Gera van het Rode Kruis Kop van Overijssel verzorgden met enthousiasme de pleisterrace en vertelden tussendoor van alles over Eerste Hulp Bij Ongelukken. Wat doe je bij een tekenbeet, bij brandnetelprikken of als je je enkel hebt verzwikt? En wat gebeurt er als je 112 belt? Er werden pleisters geplakt en geoefend met het aanleggen van verbanden.

Fijne samenwerking

“De middag was weer geslaagd, de kinderen hebben genoten en wij met hun,” zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk bij Sociaal Werk De Kop. “En een fijne samenwerking met het Rode Kruis en het Infopunt voor deze mooie activiteit. Maar vooral ook alle tijd natuurlijk om gezellig bij babbelen met de jonge mantelzorgers.”

Meer weten over jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek, gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op facebook,  https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland. Meer info over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

Afbeelding
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport gisteren
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00