Terras in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Terras in Nationaal Park Weerribben-Wieden Foto: Rini Kools

Inspiratieavond ‘Duurzaam Ondernemen’ voor recreatie en horeca ondernemers in Steenwijkerland

Steenwijkerland

DE BULT - Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen gezien de gestelde klimaatdoelstellingen van de overheid, de oorlog in Oekraïne maakt de urgentie om de transitie te versnellen alleen maar groter. Ook rijzen voor veel bedrijven de energiekosten letterlijk en figuurlijk de pan uit. Nationaal Park Weerribben-Wieden organiseert daarom samen met gemeente Steenwijkerland en Koninklijke Horeca Nederland de inspiratieavond ‘Op weg naar een duurzaam en circulair 2023’. Dinsdag 29 november kunnen horeca- en recreatie ondernemers zich volop laten inspireren op Buitengoed Fredeshiem.

Speciale gasten weerman Gerrit Hiemstra en chefkok Albert Kooy

Er wordt deze avond een compleet programma aaangeboden met gastsprekers Gerrit Hiemstra (meteoroloog en weerman) en Dutch-Cuisine chefkok Albert Kooy. Ook wordt uitgebreid stil gestaan bij de vertaalslag die lokaal gemaakt kan worden. Met veel praktische tips kan de ondernemer direct aan de slag met een duurzame bedrijfsvoering. Duurzaam ondernemen is een thema dat ook veel facetten van een recreatie- of horecabedrijf raakt. 

Praktisch aan de slag om snel winst te behalen

Niet alleen energieverbruik maar ook waterverbruik, biodiversiteit, afval, recycling, water en schoonmaak zijn aspecten waar veel en snel winst mee te behalen is. Met een veelzijdigheid aan (relatief eenvoudige) inspanningen kunnen horeca- en recreatiebedrijven een steentje bijdragen om de druk op de aarde verlagen. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van Nationaal Park Weerribben-Wieden en gemeente om het toekomstbestendig ondernemen in het gebied te stimuleren. 

Aanmelden 

Horeca- en recreatie ondernemers in en rond Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben afgelopen week persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan kunnen belangstellenden zich via www.npweerribbenwieden.nl alsnog aanmelden. De avond is gratis te bezoeken. 

Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 14 uur geleden
Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 14 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 15 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 19 uur geleden
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 20 uur geleden
Steenwijker mannenkoor
Steenwijker mannenkoor houdt inloopavond: 'Welkom en zing mee' Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland gisteren
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland gisteren