Vrijwilligers 75+-bezoeken
Vrijwilligers 75+-bezoeken Foto: Hilda Knol

Deze vrijwilligers gaan op bezoek bij de 75-plussers in Steenwijkerland

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland Insta-Dekop

STEENWIJKERLAND - Alle inwoners van Steenwijkerland van 75 jaar en ouder, die daar prijs op stellen, ontvangen vanaf komend voorjaar een bezoek van een vrijwilliger van Sociaal Werk De Kop. De vrijwilligers starten in de pilotgebieden Vollenhove en de wijk Clingenborgh in Steenwijk. 

“De vrouwen gaan een open gesprek met u aan over hoe het gaat als je de 75 bent gepasseerd,” aldus de buurtwerkers Sandra Lampe en Paula Bierma. De vrijwilligers gaan de huisbezoeken afleggen. Al deze vrouwen kwamen op donderdag 23 februari bijeen in de Buze. Zij volgden een training. Elsa Amsing nam het hele proces met de vrijwilligers door en leerde hen over gesprekstechnieken. De gesprekken met 75-plussers zijn belangrijk. Bierma: “Als buurtwerkers weten we uit ervaring dat veruit de meeste mensen zich pas gaan oriënteren op hulp of ondersteuning als er aanleiding voor is. Maar waarom wachten op noodzaak als je van te voren al na kunt denken. Hoe wil ik het zelf als ik hulp nodig heb? Hoe zorg ik ervoor dat ik voldoende contacten houd? Waar wil ik wonen als het huis te groot wordt? In een tijd van woningkrapte en steeds minder zorgmedewerkers is het belangrijk om van te voren eens na te denken. “Vanuit Sociaal Werk De Kop gaan wij graag met u hierover in gesprek en geven we informatie, sleutelwoorden zijn preventie, zelfredzaamheid, eigen regie en Positieve Gezondheid. Kortom: hoe blijven we fit en vitaal op weg naar de 100?” 

De komende weken zullen de vrijwilligers zich in De Kop verder voorstellen, zodat u alvast weet wie er bij u aan de deur komt. Hier zijn alvast hun namen. Zittend vlnr: Sandra Lampe, Angelique Claes, Inge van Dijk, Lucie Horn, Joa Peridon en Saskia Snijders Blok. Staand vlnr: Marieke Koopman, Gea de Graaf, Anneke Petter, Ina Haveman, Maureen ten Hoope, Alieke Hoogma, Grietje Feenstra en Paula Bierma.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.