Vertrek door een erehaag van leerlingen, leerkrachten en ouders
Vertrek door een erehaag van leerlingen, leerkrachten en ouders Foto: Wim Goedhart

Met video: Gieterse Boys fietsen in vijf dagen ruim honderd kilometer en halen € 3.435 voor Make-A-Wish

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - De Gieterse Boys hebben hun missie voltooid: vijf dagen twintig kilometer fietsen voor het goede doel Make-A-Wish. Vrijdagmiddag 16 februari arriveren de leerlingen van De Punter op het schoolplein, waar ze worden onthaald door familie en vrienden. De teller van hun inzamelactie staat op maar liefst € 3.435. De cheque reiken ze binnenkort uit aan Anja Balder, coördinator van Make-A-Wish Overijssel.

Voordat de Gieterse Boys vrijdag van start gaan, fietsen ze om 12.00 uur door een erehaag van medeleerlingen, leerkrachten en ouders op het schoolplein van De Punter. Roan Oort (11), Justin Meester (11), Laurens Winter (11), Tygo Schra (10) en Lucas van den Berg (11) hebben over hun winterjassen een blauw T-shirt met het logo van Make-A-Wish aangetrokken. De eerste vier dagen hebben ze gezelschap gekregen van andere fietsers, maar vandaag gaan ze alleen met z’n vijven op pad. Over de eerste vier dagen vertelt Tygo: “Het ging goed, we zijn niet echt moe geworden en we konden lekker slapen ‘s nachts. Het voelt goed dat we voor een goed doel konden fietsen.” Ook Roan is enthousiast: “Het was heel leuk en gezellig, we hebben alleen woensdag veel regen gehad.” Dat kan zijn moeder, Mieke Dolderman beamen. “Tot op hun ondergoed waren ze kletsnat, maar dat boeide ze niets, ze zijn stug doorgegaan.”

Leerkracht Yvette de Wijs, die de jongens uitzwaait, is heel trots op haar leerlingen. “Het is fantastisch mooi wat ze gedaan hebben. Deze kleine jongens hebben in weer en wind een grootse daad verricht. Ze hebben de actie zelf bedacht en waren heel actief in het zoeken van sponsors.” Elke ochtend heeft ze hen in de klas gevraagd hoe het de vorige dag is gegaan en hoe het met hun benen gesteld was.

Geen enkele lekke band

Plaatsgenoten hebben de jongens volop gesponsord, niet alleen met geld, maar ook op andere manieren. Zo fietst Wolly Kroon de eerste dag mee en trakteert ze de jongens op wat lekkers. Dinsdag meldt Marchel Tissingh zich bij de school. Hij is vorig jaar heen en weer van Steenwijk naar Santiago de Compostella gefietst en kan de jongens goede tips geven. De opa van Roan, Jan Dolderman, begeleidt de Gieterse Boys op woensdag. Hij biedt aan om reparaties te verrichten, maar dat blijkt niet nodig. Er is geen enkele lekke band of kapotte ketting onderweg. Schoolgenootjes Esmee en Noortje fietsen donderdag mee. 


Aankomst op het schoolplein van De Punter - Foto: Mieke Dolderman

Carnavalspolonaise

Onderweg houden Roan, Justin, Laurens, Tygo en Lucas pauze bij een familielid of bekende. Wiesje Kragt staat langs de route met warme chocolademelk en stroopwafels en Bart Smit van Café Restaurant Smit trakteert hen onderweg op wat lekkers. En vanavond zijn de jongens special guests in de kinderdisco in het Kulturhus. Het laatste beetje energie dat ze nog hebben, bewaren ze voor de carnavalspolonaise.

Doneren kan nog tot en met zondag 18 februari op de site van Make-A-Wish

Video van Mieke Dolderman van de aankomst van de Gieterse Boys

 

Aankomst op het schoolplein van De Punter
Afbeelding
Tweede editie van Benefietdiner in Grote Kerk Steenwijk Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Update: Met video en fotoverslag: Olde Veste is bekerkampioen Sport 14 uur geleden
Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 15 uur geleden
Marian Hofstra van Fietsknoop legt de werking van de app uit
Fietsknoop geeft workshop plannen met de fiets- en wandelapp Steenwijk 10 mei, 13:57
Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 10 mei, 11:27
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 10 mei, 09:24