Gieters Treffen
Gieters Treffen Foto: Aangeleverd

Eerste Gieters Winter Treffen met boordevol programma en verlichte huizen en punters

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - Dit jaar zal sfeervol Giethoorn zich, gedurende de donkere dagen voor Kerst, op z’n mooist presenteren. Vele inwoners zullen gehoor geven aan de oproep om bruggen, fraaie rietgedekte boerderijen, kades en huizen vanaf 17 tot en met 21 december te verlichten. Ook zal er een mooi programma zijn met muziek, wandelingen en Winterfair.

Verlichte zeilpunters zullen worden afgemeerd in de dorpsgracht om het authentieke karakter nog verder te versterken. Gedurende maar liefst vier dagen zullen er rond het historisch hart van het dorp diverse activiteiten worden georganiseerd. Activiteiten waarbij aan iedereen van jong tot oud is gedacht. Centraal staan de, aan de Dorpsgracht gelegen, en dit jaar heropende Vermaning en de authentieke boerderij waarin ’t Olde Maat Uus is gevestigd. Op donderdagavond 17 december zal er worden afgetrapt door fanfarecorps de Wieden. Ze zullen de fraaie akoestiek van de kerk in een kerstconcert tot haar recht laten komen. De kerk is open vanaf 20:00 uur. Het concert zal beginnen om 20:15. 

Twee wandeltochten

Om maximaal te genieten van het idyllisch verlichte dorp zijn er op vrijdagavond 16 december twee wandeltochten. De eerste is de Letters en Lichtjes Wandeling, speciaal voor kinderen, begeleiders en andere belangstellenden. Ze kunnen een spannende avondwandeling maken door het verlichte dorp en mogen dit doen met eigen gemaakte lantaarns en lampions. Onderweg kunnen ze de, langs de route, opgehangen letters verzamelen. Aanvang om 18:30 vanaf Restaurant de Grachthof.

Voor de sportievere wandelaars is er vanaf 19:00 een circa 12 kilometer Winter Wandeltocht langs de fraaie verlichte grachten. De route voert nagenoeg langs de hele dorpsgracht en alle brugjes van Noord tot Zuid. Na afloop kunnen de handen onder genot van een drankje worden verwarmd bij Restaurant de Grachthof. Hier zal ook de Gieterse muziekgroep Dreuge Worst vanaf 20:30 haar brede muziekrepertoire ten gehore brengen en mogen de voetjes van de vloer.

Winterfair

Zaterdag is er vanaf 11:00 tot 20:00 een Winterfair in het dorp. Standhouders en Kramen zullen worden opgesteld op de parkeerplaats achter de kerk, op het Vermaningspad en op het buitenterrein van ’t Olde Maat Uus. Een mooi gevarieerd aanbod van kerst en andere artikelen is verkrijgbaar. Ook een aantal verenigingen presenteren zich.

Bij ’t Olde Maat Uus zullen onder andere op traditionele en ter plekke zelfgebakken Knieperties en Oliebollen verkrijgbaar zijn. De kerk en leerkamer zijn geopend. Het is onder andere mogelijk hier uw kerst- en vredeswensen achter te laten, of nog eens een lichtje op te stekken als teken van herinnering of kerstgroet. Gedurende de gehele middag zijn er muziekoptredens in de kerk en onder de hooiberg van ’t Olde Maat Uus. 

’s Avonds vanaf 21:00 is er in Grand Café Fanfare een Gieters Winter pub waarmee oude tijden herleven. Het in de regio bekende duo Snip en Snabbel (van onder andere Bogey and The Longhorn) zullen met hun gitaren en typische jaren 60, 70 en 80-songs velen een mooie avond bezorgen. Meezingen gegarandeerd.

Kerstprogramma

Zondagsmiddags 18 december zal het Gieters Treffen worden afgesloten met een optreden van het gemengd koor Dwarsover. Ze zullen een mooi kerstprogramma brengen aangevuld met diverse omlijstingen. Aanvang vanaf 16:00 uur, Kerk open vanaf 15:45

Toegang voor alle activiteiten is gratis. Meer informatie: www.gieterstreffen.nl

Gieters Treffen
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 16 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 17 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 20 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 20 uur geleden
Roger Sorel
Team Steenwijk 2 derde in Districtfinale dagcompetitie Sport 20 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.