Afbeelding

VV Steenwijk blijft maar winnen, nu van van Oudehaske met 5-1

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 20 april staat voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd op het programma voor Steenwijk. Ditmaal is het Friese Oudehaske op bezoek. Na een 0-1 achterstand weten de Roodwitters een ruime 5-1 overwinning te boeken.

Al in de tweede minuut zijn de gasten dicht bij een voorsprong. Hidde Hoekstra komt oog in oog met keeper Lennard Jonkers die knap redding brengt. Drie minuten later is het wel raak. Een vrije trap vanaf de rechterflank wordt door verdediger Wilmer Hazenberg ongehinderd binnen gekopt, 0-1.

Het spel golft nu op en neer en niet veel later krijgt Steenwijk een goede kans. Sem Ymker gaat over rechts vrij door maar zijn breedtepass op Wessel Busscher is te onnauwkeurig waardoor deze mogelijkheid verloren gaat. Halverwege de eerste helft verdubbelt Oudehaske bijna z’n voorsprong, maar het schot van Joran Overwijk gaat rakelings over. Twee minuten later is het aan de andere kant wel raak. Een afgemeten voorzet van Wessel Busscher wordt bij de tweede paal prima binnen gekopt door Sem Ymker, 1-1. Niet veel later heeft Wessel Busscher de voorsprong op zijn schoen, maar zijn inzet wordt knap gekeerd door doelman Gerrit Berger van Oudehaske. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurt er weinig meer voor beide doelen, ruststand 1-1.

Routiniers

Steenwijk begint de tweede helft met drie verse krachten. Stefan Rietdijk en de van de blessures terugkomende Nick Jansen en Clint Kruisweg vallen in. Met de inbreng van de routiniers Nick en Clint is er meer rust in het team van Steenwijk. En na vijf minuten in de tweede helft betaalt zich dat uit. Brian van Meerwijk verovert de bal. Speelt op rechts Wessel Busscher aan die de bal in één keer breed legt op Winchell Keus die beheerst afrond, 2-1.

Gas geven

Steenwijk is vervolgens heer en meester op het veld en in de 63e minuut is het Stefan Rietdijk die met een beheerste boogbal de 3-1 binnen schiet. Steenwijk blijft gas geven en in de 68e minuut wordt een hoekschop door aanvoerder Wouter Bult bij de tweede paal schitterend in de kruising gekopt, 4-1. Tien minuten voor tijd wordt de eindstand op het scorebord gezet. Nick Jansen gaat over links goed door en zijn voorzet wordt door Clint Kruisweg terug gekopt op Wessel Busscher die de bal binnen schiet. En zo pikt de topscorer van Steenwijk ook zijn doelpuntje mee. Na 90 minuten vindt scheidsrechter Anne Achttien het welletjes en kan Steenwijk zijn grootste seizoensoverwinning bijschrijven. Een mooi verjaardagscadeau voor trainer Erik van der Meulen die afgelopen week 50 kaarsjes mocht uitblazen!

Volgende week is er geen programma. Op zaterdag 4 mei speelt Steenwijk uit tegen Olympia’28. De wedstrijd in Hasselt begint om 14.30 uur.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 12 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 14 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 16 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30