Floris Jan Bovelander
Floris Jan Bovelander Foto: Aangeleverd

Floris Jan Bovelander gast tijdens sportgala

Sport

STEENWIJK - De succesvolle hockeyinternational Floris Jan Bovelander komt als speciale gast naar het sportgala. Bovendien verzorgt hij met zijn Bovelander Hockey Academy een clinic bij de Mixed Hockeyclub Steenwijk voor een veertigtal junioren van 9 tot 13 jaar.

De in januari 55 jaar geworden Floris Jan Bovelander heeft 241 interlands gespeeld, waarin de strafcornerspecialist liefst 215 keer scoorde. Met het Nederlands elftal werd hij in 1996 Olympisch kampioen tijdens de Spelen in Atlanta. Eerder haalde hij al een bronzen medaille in 1988 in Seoel en werd hij vierde in 1992 in Barcelona. Tijdens het WK in Pakistan in 1990 stond hij met negen doelpunten aan de basis van de wereldtitel. Vier jaar later verloor hij met Oranje in Sydney in de finale na strafballen van Pakistan.

In 1987 won Bovelander met de Nederlandse hockeyploeg goud bij de Europese kampioenschappen in Moskou. Vier jaar later werd het zilver tijdens het EK in Parijs. Zijn zeventien goals tijdens dat toernooi is nog altijd het hoogste aantal, dat door één speler tijdens een EK is gescoord. Vijftien seizoen speelde Bovelander uit voor HC Bloemendaal, waarmee hij zes keer landskampioen werd en ook de Europa Cup veroverde. 

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 9 uur geleden