Manon Lemkes en Pieter van Knippenberg
Manon Lemkes en Pieter van Knippenberg Foto: Aangeleverd

Verdiepende Training bij het boek ‘Eerste hulp bij overprikkelingen’

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - De boekpresentatie van het boek ‘Eerste hulp bij overprikkelingen’ van zaterdag 17 september jongslede was een succes. “We hadden veel aanloop en de bijzondere en mooie gesprekken zorgden voor een onvergetelijke dag,” aldus schrijfster Manon Lemkes van Yin Yoga Sound. Het boek heeft zij samen met Pieter van Knippenberg van 202Publishers uitgegeven. Op 8 oktober geeft de schrijfster een verdiepende training bij het boek in Nijensleek. 

Het boek omschrijft de effecten van de buitenwereld op onze binnenwereld. Op het moment dat je de prikkels van de buitenwereld niet verwerkt krijgt, spreek je van een overprikkeling. In combinatie met hooggevoeligheid (HSP), kan je veel onrust en veel gedachten gaan ervaren Een burn-out kan op de loer liggen. Dit boek helpt om inzichtelijk te krijgen hoe je het beste kan herkennen wat wel of niet van jou is. Hoe zorg je ervoor dat je niet overloopt of kopje ondergaat in wat je allemaal krijgt te voelen?

Inspiratiekaarten

Met behulp van 55 inspiratiekaarten die bestaan uit 25 yin yoga houdingen, 10 meditaties, 10 verzachtende technieken en 10 inspiratie teksten word je bewust van de processen die in jou aanwezig zijn. Door daar bewust van te worden komt daar vanzelf een verzachting in en leer je zelfvertrouwen en rust toe te kunnen laten in jouw leven.

Ten slotte geeft Manon door het boek heen voorbeelden aan die nog meer verduidelijking sturen. En geeft ze via haar eigen autobiografie voorbeelden uit haar leven die jou een bepaalde herkenning en hoop kunnen geven.

Training Eerste hulp bij overprikkelingen

Manon geeft een training bij dit boek op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 18.00 uur. Deze training kan ook zonder boek gevolgd worden. De dag bevat volop praktijkoefeningen die je helpen om jou inzicht te geven in je eigen overprikkelingen en hoe je daar het beste op kunt reageren. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je onder mensen bent en je voelt dat je volloopt? Met de oefeningen krijg je weer ruimte en zelfvertrouwen. En lukt beter om te genieten van je dag en geluk te ervaren. Een dag kost 95 euro en zal plaatsvinden in de Kliederschuur in Nijensleek.

Meer informatie: www.yinyogasound.nl, 06-36135779 of info@yinyogasound.nl.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57