Uitzendbureau Strikt uit Vollenhove
Uitzendbureau Strikt uit Vollenhove Foto: Hilda Knol

Fotoverslag: Fun, food, work op Werkfestival Steenwijkerland

Steenwijk

STEENWIJK - Meer dan vijftig bedrijven hebben zich gepresenteerd op de Werkfestival Steenwijkerland. In De Meenthe zijn hun stands vrijdag door duizenden bezoekers bezocht. ‘s Ochtends kwamen scholieren langs en ‘s middags overige belangstellenden.

Tanja Blom, recruiter van Zorggroep Noorderboog heeft ‘s middags al heel wat bezoekers gesproken. “De mensen vragen mij vooral welke functies en opleidingsmogelijkheden er bij Noorderboog zijn.” Ze is tevreden over de belangstelling. “Volgende week heb ik al een paar afspraken met sollicitanten kunnen noteren,” klinkt het. 

Recruiter Gerwin de Boer van DYKA vindt het een uitdaging om de scholieren naar zijn stand te halen. “Voor velen is het een verplicht nummertje, maar als we eenmaal met ze in gesprek gaan, vinden het toch heel interessant.” Het bedrijf vindt jeugd belangrijk, omdat ze ook in de toekomst veel vacatures verwacht. De Boer heeft ‘s middags ook veel volwassenen gesproken en heel wat CV’s verzameld van geïnteresseerden.

Dokter Bibber

“We hebben uitzendbanen in alle sectoren, behalve onderwijs en zorg,” vertelt Eva Marijke Moritz van uitzendbureau Strikt uit Vollenhove. Deelname aan de beurs vindt ze belangrijk om de bekendheid van het uitzendbureau te vergroten. “We hebben veel mensen aan de slag bij Royal Huisman, zoals lassers en productiemedewerkers” zegt ze tegen een bezoeker. Hij laat zien dat hij over een vaste hand beschikt. Het spelletje Dokter Bibber, waarmee Strikt bezoekers uitdaagt, voltooit hij in de recordtijd van 18 seconden. Met een goodiebag loopt de man door naar de stand van het Horecacollectief. Hier ziet hij hoe een jonge vrouw een pannenkoek bakt. “Dit smaakt naar meer, misschien ga ik wel solliciteren in de horeca,” zegt ze enthousiast. 

DYKA
Een pannenkoek bakken bij het Horecacollectief
Noorderboog
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10