Vlnr: Arjan Jansen, Sandra Lampe en Denise Hasebos
Vlnr: Arjan Jansen, Sandra Lampe en Denise Hasebos Foto: Aangeleverd

Verenigingsleven Nijenstede en online activiteiten impuls dankzij Rabo ClubSupport

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Dankzij ondersteuning van Rabo ClubSupport krijgt het verenigingsleven in Nijenstede en het online activiteitenaanbod van Noorderboog meer aandacht. Dit is nodig omdat veel mensen niet weten dat dit aanbod voor iedereen toegankelijk is. 

“Iedereen kan lid worden van een vereniging binnen Nijenstede of meedoen aan de online activiteiten. Dit is jammer genoeg bij menigeen vaak niet bekend,” zo merkt Denise Hasebos, coördinerend welzijnsmedewerker bij Noorderboog. Om hier meer aandacht voor te hebben, zocht Denise contact met Arjan Jansen, coördinator van Rabo ClubSupport. 

Extra aandacht
Rabo Clubsupport maakt het mogelijk dat Sandra Lampe als procesbegeleider kan worden ingezet bij het behalen van de doelen. Sandra is werkzaam bij Sociaal Werk de Kop en voorheen betrokken bij het beweegteam Steenwijkerland. Zij heeft ervaring met het aanbod van Noorderboog en toonde veel enthousiasme voor deze rol. Sandra ging vervolgens aan de slag om het welzijnsaanbod van Nijenstede extra onder de aandacht te brengen bij onder andere bezoekers van wijkcentra en buurtverenigingen. Met als doel dat meer inwoners van Steenwijkerland uiteindelijk gebruik gaan maken van het activiteitenaanbod. Het zet mensen in beweging en brengt mensen samen, iets waar alle partijen zich graag hard voor maken. 

Aanbod
Onder professionele begeleiding kan men een oude hobby oppakken of een nieuwe hobby ontwikkelen. Tegen aantrekkelijke contributietarieven kan men bijvoorbeeld lid worden van de tuinclub, beweegclub, kluscafé, koersbalgroep of wandelclub. Denise: “We bieden de mogelijkheid om een vereniging eerst vrijblijvend gratis uit te proberen en de online activiteiten zijn altijd gratis toegankelijk voor iedereen”. Geïnteresseerden kunnen op de website kijken: noorderboog.nl/activiteitennijenstede

Zelf ervaren en uitproberen
Als afsluiting van dit succesvolle project opent Nijenstede op woensdag 29 mei, tijdens de Nationale Beweegweek, haar deuren voor alle inwoners van Steenwijkerland. Iedereen is die dag welkom tussen 10.00- 11.30 uur en van 14.00 -16.30 uur om de verschillende activiteiten te ervaren en uit te proberen.

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00