Vlnr: Maureen ten Hoope, Alieke Hoogma en Grietje Feenstra
Vlnr: Maureen ten Hoope, Alieke Hoogma en Grietje Feenstra Foto: Hilda Knol

Deze drie vrijwilligers die 75-plussers gaan bezoeken stellen zich voor

Steenwijkerland

Twee weken geleden presenteerde Sociaal Werk De Kop de twaalf vrijwilligers die vanaf komend voorjaar 75-plussers in de gemeente Steenwijkerland gaan bezoeken. Deze en komende drie weken stellen zij zich voor. 

Maureen ten Hoope

Maureen ten Hoope is 52 jaar en woont in Steenwijk. Ze werkt als sociaal pedagogisch medewerker en havenmeester. “In beide beroepen ga ik veel gesprekken aan en ook omdat ik in het verleden in de thuiszorg werkte en nu een opleiding WMO consulent Frontoffice doe, heb ik me aangemeld als vrijwilliger.” Ze vindt het belangrijk dat ouderen mee kunnen doen in de maatschappij en wil graag een brug voor hen zijn naar het internet.

Alieke Hoogma

Alieke Hoogma (42) woont met haar man en twee dochters in Tuk. Ze was doktersassistente en heeft nu haar eigen coachpraktijk. “Ik help mensen die vastlopen in hun werk of persoonlijk leven om keuzes te maken,” legt ze uit. Over haar motivatie om 75-plussers te gaan bezoeken, zegt ze: “Het lijkt me leuk om 75-plussers te interviewen, het zijn interessante mensen met veel levenservaring.” 

Grietje Feenstra

Grietje Feenstra (65) woont in Tuk. Ze heeft als verpleegkundige ruim 45 jaar ervaring in de ouderenzorg, waar zij tot haar pensioen vorig jaar werkte als zorgcoördinator. Naast de vrije tijd die ze nu heeft, vindt ze het fijn om in gesprek te gaan met ouderen. “Hoe mooi is het dat ik nu de gelegenheid krijg om aan de voorkant van de zorg iets te mogen doen.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.