Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zo ben je geldboeven de baas: Van Campen & Dijkstra RegioBank Steenwijk helpt leerlingen met geld omgaan

Steenwijkerland

STEENWIJK/WILLEMSOORD - Afgelopen week was het de Week van het Geld. Van 11 tot en met 15 maart werd door het hele land op scholen aandacht besteed aan hoe kinderen de baas kunnen worden over hun eigen financiën. Bij duizenden scholen in heel Nederland stonden gastdocenten van de bank voor de klas om met de leerlingen de Cash Quiz te spelen. Magriet Logtmeijer van Van Campen & Dijkstra, zelfstandig adviseur van RegioBank in Steenwijk, ging ook op pad. Zij bezocht meerdere klassen van basisscholen in Steenwijk en Willemsoord.

Op de scholen gaf zij een aantal boeiende gastlessen. Het thema van ‘Bank voor de Klas’ is dit jaar ‘Zo ben jij geldboeven de baas’. Op een leuke en leerzame manier worden kinderen op de risico’s van cybercriminaliteit en online fraude gewezen en leren ze dit niet alleen herkennen, maar ook leren ze wat ze ermee moeten doen als ze het tegenkomen. Magriet: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd de waarde van geld leren kennen en weten hoe ze daarmee om kunnen gaan. Het blijkt namelijk dat kinderen die op jonge leeftijd al leren hoe ze met geld om moeten gaan, later als ze volwassen zijn minder vaak financiële problemen krijgen. Financiële educatie is dus écht heel belangrijk. En op deze manier dragen wij daar als zelfstandig adviseur van RegioBank graag een steentje aan bij.”

Media-adiviseur Jan de Jonge van Brugmedia heeft nog een goede tip voor leerlingen die 13 jaar worden. “Als je dan een bijbaantje zoekt, dan kun je bezorger van De Kop, Krant van Steenwijkerland worden. Solliciteren kan bij Bianca Schutte, telefoon 038-3331027. Aanmelden kan ook via www.brugmedia.nl/verspreiding of mail naar bezorging@brugmedia. Bianca zorgt dan dat jij een passende bezorgwijk krijgt.”

De drie winnaars
Finalisten Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024 bekend Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 22 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk gisteren
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.