Briljanten huwelijk
Briljanten huwelijk Foto: Pixabay

Bruidspaar Apperlo viert briljanten huwelijk

Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Cees (87) en Martha Apperlo-Bruintjes (89) vieren op dinsdag 3 oktober dat ze 65 jaar zijn getrouwd. Wethouder Trijn Jongman komt hen feliciteren met hun briljanten huwelijksfeest. 

Martha was vriendin met Jennie, een zus van Cees en zodoende kwam ze bij de familie Apperlo over de vloer. Cees en Martha werden verliefd en kregen verkering.

In 1958 trouwden ze en gingen wonen aan de Barsbeek, bij Johanne van Stoffer in huis omdat er woningnood was. Het was nogal primitief, volgens Martha vlogen de sneeuwvlokken door de kamer. Dit deerde het jonge stel echter niet, het was een mooie tijd.

In zijn jeugdjaren werkte Cees hard mee op de boerderij. Hij was ambitieus en heeft veel verschillende werkgevers gehad. Vooral als inkoper heeft hij bijvoorbeeld gewerkt bij machinefabriek De Graaf en bij Ploeg in Marknesse.

Martha werkte in haar jeugdjaren bij zus Hennie in de huishouding. Van studeren was geen sprake, hoewel ze dat wel graag had gewild. Ze had graag operatiezuster willen worden. Uiteindelijk belandde ze bij Philips in Zwolle.

Hun huwelijk werd gezegend met 4 dochters, schoonzoons, 10 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Martha zorgde met veel liefde en toewijding voor haar gezin. Cees werkte hard en was plichtsgetrouw druk met werk en kerk. Ze omschrijven hun huwelijk als liefdevol en goed, waarin vooral humor niet ontbreekt.

Het stel is nu 87 en 89 jaar oud en wonen nog zelfstandig in hun appartement in Vollenhove. Ze zijn blij en dankbaar dat ze dit jubileum samen mogen vieren.

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 8 mei, 13:00
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 8 mei, 11:00
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 8 mei, 09:10
Ralph is de held van dag
Gieterse Ralph (12) ontdekt brand bij buren 112 Insta-Dekop 7 mei, 21:48
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10