De jonge mantelzorgers in de Groene Long
De jonge mantelzorgers in de Groene Long Foto: Aangeleverd

Jonge mantelzorgers beleven geslaagde speelmiddag

Steenwijk

STEENWIJK - Zaterdag 13 april hebben jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland een supertoffe middag gehad. Op het programma een speelmiddag, vanuit wijkgebouw de Oerthe en in de Groene Long. Deze middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd werd georganiseerd vanuit het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

Sportief samen in ‘De Groene Long’

“De middag was weer geslaagd, de kinderen hebben genoten en wij met hun,” zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. “De activiteit in De Groene Long hebben we samen met stagiaires en vrijwilligers georganiseerd. Een mooi clubje samen, wat ook maakte dat er echt aandacht was voor alle kinderen om bij te babbelen, iets wat juist zo belangrijk is. Ondertussen lekker in beweging: basketbal, voetbal, stoepkrijt en het discbalparcours en dat allemaal met heerlijk weer erbij. De middag werd afgesloten met pannenkoeken in Wijkgebouw de Oerthe. Op zaterdag 1 juni is de volgende middag, in de Week van de Jonge Mantelzorger, meer info hierover volgt.”

Meer weten over jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft.

Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland (onderdeel van Sociaal Werk De Kop) met regelmaat een activiteit voor deze kinderen. Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De jonge mantelzorgers zijn ook te vinden op www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland. Meer informatie over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden op www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

Stoepkrijten
Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00